Barça

Raphinha accepta el repte

Motivat. El brasiler, amb un nou rol des de la lesió de Dembélé, s’ha alliberat mentalment en l’última setmana i ja pensa en el Barça-United

El Barça no ha fitxat en aquest mercat d’hivern però les alegries estan arribant des d’una altra banda. Al marge del fallit fitxatge del mexicà Julián Araujo, el club va estar negociant una cessió durant l’últim dia de mercat però l’operació no va prosperar. Xavi Hernández es va quedar sense regal d’hivern però els reforços li estan arribant des de dins el vestidor. Un cas clar és el de Raphinha. Al brasiler, la vida li ha canviat després del mundial. De pla B a pla A. La lesió d’Ousmane Dembélé li ha obert un nou món. Sense el francès, Raphinha s’ha alliberat mentalment i futbolísticament. Xavi li va allargar la mà i el brasiler ha acceptat el repte. Des de la lesió d’Ousmane a Montilivi, el dia 29 de gener, Raphinha ha estat vital en els dos següents partits, contra el Betis i el Sevilla. Al Benito Villamarín va ser l’autor del 0-1 –també li van anul·lar un gol per fora de joc– i l’altre dia al Camp Nou contra l’equip de Jorge Sampaoli va tornar a ser determinant amb un gol i una preciosa assistència en el 2-0 de Gavi. El brasiler va ser elegit MVP del partit. Somriu Raphinha i somriu Xavi, que ha trobat en ell el millor substitut de Dembélé.

Raphinha no ha tingut un primer mig any fàcil en el Barça. Va brillar en la pretemporada amb un golàs en el clàssic jugat a Las Vegas (0-1), però després li ha costat trobar confort dins els plans de Xavi. Molta irregularitat. En partits puntuals Xavi l’ha usat per la banda esquerra, a cama natural, i allà Raphinha no ha sabut explotar les seves virtuts. Ell sempre ha dit que se sentia més còmode a la banda dreta, a cama canviada, on té un millor perfil per connectar el xut a porteria i on pot nodrir de pilotes Lewandowski amb les seves centrades enroscades de fora cap a dins. Ell volia el rol que va ocupar en el Brasil de Tite durant el mundial de Qatar. Dembélé era el seu gran obstacle. Xavi sempre ha preferit Ousmane en aquesta posició. Ara té el camí lliure i en només dos partits ja ha demostrat el seu potencial. Raphinha és cada vegada més a prop de la versió del Raphinha del Leeds, pel qual es va pagar més de 60 milions d’euros entre fixes i variables.

Raphinha tornarà a ser titular diumenge en la visita a La Ceràmica, però el brasiler té la mirada posada en l’eliminatòria d’Europa League contra el Manchester United. Ell ja sap què és marcar als red devils. Ho va fer amb la samarreta del Leeds el 20 de febrer d’ara fa un any a Elland Road (2-4). La seva espina clavada és no haver pogut marcar a Old Trafford en les dues temporades que va jugar a la Premier. El Barça necessita la millor versió del brasiler per superar l’eliminatòria. Raphinha ha fet per ara sis gols i vuit assistències com a blaugrana. És el quart més golejador de la plantilla en la lliga i qui més assistències ha repartit en el còmput global de totes les competicions, amb vuit, una més que Dembélé.

ELS NÚMEROS DE RAPHINHA

6
gols
(4 en la lliga i 2 en la copa; 0 a Europa). Ha marcat dos gols aquesta última setmana.
8
assistències
en el còmput global de totes les competicions. Una més que Dembélé (7).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)