Barça

Dues ‘finals’ sense Pedri

Les proves confirmen la lesió al recte anterior de la cuixa dreta i el canari es perdrà la decisiva visita a Old Trafford i l’anada de les semifinals de copa contra el Real Madrid, més quatre partits de lliga

És la tercera lesió important com a blaugrana, sempre a Europa

Xavi Hernández va perdre fa unes setmanes per lesió Ousmane Dembélé quan el francès estava en el pic de rendiment i ara l’infortuni ha caigut damunt de Pedri, coincidint també amb un moment de forma espectacular del canari. Dues fatalitats. Pedri va ser sotmès a més proves mèdiques durant el dia d’ahir i van confirmar el primer diagnòstic que el club havia emès dijous a la nit: lesió al recte anterior de la cuixa dreta. Males notícies. Ni Gavi ni Pedri per a la final de la setmana vinent a Old Trafford. El Barça s’haurà de jugar la continuïtat en l’Europa League al camp del Manchester United sense els seus dos interiors titulars. En el cas de Pedri, el dorsal 8 del Barça estarà un mes apartat dels terrenys de joc. Es perdrà també els partits de lliga contra el Cadis, l’Almeria, el València i l’Athletic, i la voluntat del jugador i del club és que pugui reaparèixer per al clàssic de lliga del 19 de març. És el mateix objectiu que persegueix Ousmane Dembélé. El Barça disposa ara mateix de 8 punts de marge respecte al Real Madrid (juga avui a El Sadar, 21 h), i el Barça-Madrid del Camp Nou podria acabar sent determinant per al títol de lliga. Ho sap Pedri, ho sap Dembélé i ho sap Xavi.

Pedri aspira a estar en condicions de jugar el 19-M, però pel camí es perdrà un altre clàssic: el del dia 2 de març al Bernabéu, corresponent a l’anada de les semifinals de copa. Baixa importantíssima, perquè el canari ja va ser vital en l’últim clàssic jugat a l’Aràbia Saudita (1-3). Seu va ser el tercer gol en la final de la supercopa. També en la lliga estava sent determinant amb els seus gols. Els mesos de gener i febrer havia marcat contra el Getafe, el Girona i el Vila-real. Tres gols que van donar 9 punts al Barça.

Aquesta és la tercera lesió important de Pedri amb el Barça. En el seu primer any ho va jugar absolutament tot i va superar la cinquantena de partits sense cap contratemps. Però la temporada passada se’n va perdre una trentena. Europa no estima Pedri. Les altres dues lesions que ha afrontat el de Tegueste també han estat en competició europea. La primera va ser contra el Bayern de Munic. Al mes de setembre. El canari es va fer un trencament al quàdriceps de la cama esquerra i va recaure unes setmanes després. Pedri va estar aturat més de tres mesos i va reaparèixer precisament en un altre clàssic, el de les semifinals de la supercopa del 2022. La segona lesió va ser contra l’Eintracht de Frankfurt. El canari venia d’encadenar més d’una desena de partits a bon nivell, amb un golàs inclòs al camp del Galatasaray, que va valdre la classificació per a la següent fase de l’Europa League, però seria precisament en aquella eliminatòria contra l’Eintracht que Pedri va haver de tornar a frenar. Va dir adeu a la temporada per un trencament als isquiotibials de la cama esquerra.

INFORTUNI A EUROPA

La temporada anterior ja es va lesionar contra el Bayern i contra l’Eintracht

El 0-1 del 2019, un precedent al qual aferrar-se

El Barça ja sap què és guanyar a Old Trafford. Va ser el 2019 en la tornada dels quarts de final de la Champions. En l’anada al Camp Nou, el Barça havia guanyat 3-0, amb gols de Messi (2) i Coutinho, i en la visita a Manchester el Barça va tornar a guanyar gràcies a un gol en pròpia porta de Luke Shaw després d’una rematada de Luis Suárez que va acabar tocant en l’internacional anglès abans d’acabar al fons de la porteria defensada per De Gea. És, això sí, l’únic triomf del Barça al camp del United, on ha perdut dues vegades: 3-0 en la recopa del 84 i 1-0 en les semifinals de la Champions del 2008. També dos empats: 3-3 el curs 94/95 i 2-2 el 98/99.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)