La resposta és contundent

Lliga F. Rècord d’imbatibilitat frustrat pel 0-1 (12’) i reacció del Barça amb doblets de Rolfö i Salma i recital d’Aitana abans d’anar a Roma

Barça 5 València 1

BARÇA:Paños (Cata Coll, 74’), Marta, Paredes (Laia Codina, 74’), Jana, Rolfö, Engen, Walsh, Aitana, Crnogorcevic (Graham Hansen, 57’), Geyse (Oshoala, 57’) i Bruna (Salma, 57’).VALÈNCIA:Enith, Berta Pujadas, María Jiménez, Pauleta (Bakker, 77’), Kerrly, Marta Carro, Fiamma, Anna Torrodà (Chacón, 54’), Asun (Salmi, 77’), Macarena Portales (Oriana, 88’) i Anita Marcos (Paula Guerero, 77’).GOLS:0-1 (12’) María Jiménez. 1-1 (25’) Rolfö. 2-1 (45+2’) Marta. 3-1 (60’) Salma. 4-1 (66’) Salma. 5-1 (94’) Rolfö, de penal.ÀRBITRA:Paola Cebollada López.T.G.:María Jiménez i Marta Carro.PÚBLIC:4.492 espectadors.

Doblets de Rolfö i Salma, recital d’Aitana, gol de la capitana Marta Torrejón i retorn a la gespa de Cata Coll. Quatre dies abans de visitar l’Olímpic de Roma, el Barça va golejar el València en una tarda que va tenir una sola pega. L’equip aspirava a assolir un altre rècord, però es va quedar sense per menys de cinc minuts. Si hagués resistit 16 minuts imbatut, hauria igualat la sèrie d’imbatibilitat que el mateix equip blaugrana tenia de la temporada 2020/21 (962 minuts), però el València li ho va impedir, en fer el 0-1, de María Jiménez, en un córner (12’).

El Barça, amb Jana Fernández, Bruna Vilamala i Engen a l’onze inicial, ja havia tingut alguna arribada abans del 0-1. Poc després, va marcar Crnogorcevic, però li van anul·lar el gol per fora de joc (16’). L’empat va arribar també pel costat esquerre, des d’on Rolfö va fer un xut que va sorprendre Enith (25’). Les blaugrana, tot i dur la iniciativa, van haver d’esperar al límit del descans per fer el 2-1, en una passada excel·lent d’Aitana cap a Marta.

Després d’un travesser de Walsh, Giráldez va fer entrar de cop Graham Hansen, Oshoala i Salma, que va fer un primer avís abans de marcar dos gols, el primer amb un xut ajustat al pal (60’) i el segon després d’una jugada estratosfèrica d’Aitana (66’), a qui només va faltar el gol, i això que el va tenir a prop en un parell de xuts que va treure Enith.

Torna Cata Coll

Giráldez també va fer entrar Cata Coll, que tornava després d’un llarg període sense competir, de més d’un any, per culpa d’una lesió (74’). Encara hi va haver temps per a un penal a Salma, que Rolfö va convertir en el 5-1.