Reacció i cop a la lliga

El Barça ha donat un cop sobre la taula. L’equip blaugrana ha superat el Real Madrid ’in extremis’ i se situa 12 punts per sobre del seu etern rival. Un gol de Kessié en el temps afegit ha fet embogir un Camp Nou que veu el títol més a prop i que ha pogut celebrar un triomf en un clàssic a casa per primera vegada des del 2018 (2-1).

El Barça ha sortit molt bé. Les paraules de Xavi en la prèvia, assegurant que volien ser protagonistes, han estat certes. Després del xut tímid de Benzema als 30 segons que ha blocat fàcil Ter Stegen, els blaugrana han passat a l’acció mostrant una versió completament diferent a la de la copa. Lewandowski ha avisat primer amb una canonada des de la frontal que Courtois ha tret amb una aturada per a la foto (3’). La pressió dels de Xavi funcionava i una recuperació prop de l’àrea ha propiciat una nova connexió Busquets-Raphinha, però en aquesta ocasió el remat de cap del brasiler l’ha tret Courtois amb una mà magistral. En la continuació, Sergi Roberto ha xutat per sobre el travesser (6’). Fins que s’ha produït una jugada desafortunada. Vinicius ha rebut dins l’àrea, ha conduït desordenant tota la defensa i ha centrat amb tanta mala sort que Araujo, en l’intent per rebutjar, ha introduït l’esfèrica dins la porteria (9’). Un gol que ha estat com una gerra d’aigua freda sobre tot el Camp Nou, que s’ha apagat. Els blaugrana també han començat a precipitar-se, mentre el Madrid se sentia còmode sense generar res. Christensen ho ha provat amb dues rematades després d’un córner, però una ha sortit massa creuada i l’altra l’ha blocat Courtois (24’ i 32’). El belga ha tornat a aparèixer dos minuts després amb una bona mà a xut de Raphinha, que era el que més ho intentava en atac (34’). Tot i aquestes ocasions, el Barça no carburava i la sensació era que necessitava el descans, però just abans del xiulet ha trobat el premi amb el gol de l’empat. Ha estat després d’una jugada llarga i de fe, que ha acabat amb una centrada d’Araujo i un xut de Raphinha que ha topat amb una cama rival. La pilota ha quedat morta al punt de penal i Sergi Roberto ha tingut la calma per controlar-la i situar-la ajustada al pal i lluny de l’abast de Courtois (45’). Un gol importantíssim i que ha encès l’estadi.

Amb l’embranzida del gol just abans del descans, el Barça ha sortit intens en la represa, recuperant la bona pressió. Han estat uns bons minuts dels blaugrana i Lewandowski ha estat qui s’ha apropat més al gol amb un xut amb l’esquerra que ha tocat en Militao i la pilota ha sortit fora per molt poc (59’). Ancelotti ha decidit moure la banqueta i ha fet entrar Rodrygo, que ha fet mal situant-se com a mitja punta. De fet, a punt ha estat de marcar en aprofitar una pèrdua de Busquets a la frontal (63’). Aquest canvi ha fet reaccionar els blancs, però de nou Lewandowski, molt insistent avui, ha estat a punt de marcar en el que hagués estat un golàs. El polonès ha provat una volea a l’aire que ha marxat un pèl massa alt (67’). Després ha estat Raphinha qui ha fet treballar Courtois (74’). El Madrid anava clarament per la victòria per aferrar-se a la lliga i a punt ha estat de fer-ho. Una bona combinació entre Vinicius i Rodrygo ha servit per superar i desordenar l’entramat defensiu del Barça. La pilota ha acabat als peus de Carvajal i la seva centrada l’ha enviat Marco Asensio, que havia entrat feia poc, al fons de la xarxa (81’). Una acció que ha deixat glaçat el Camp Nou, que ha respirat alleujat i ha esclatat quan el VAR ha confirmat a De Burgos Bengoetxea que el balear estava en fora de joc i que la diana no pujava al marcador. El partit s’ha trencat per complet en els minuts finals, però qui ho ha aprofitat ha estat el Barça. Lewandowski, que ha sabut posar la pausa necessària, ha habilitat Balde amb un cop de taló i la centrada del lateral l’ha rematat Kessié al fons de la xarxa per fer explotar l’estadi d’alegria (92’). Un gol que pot valer una lliga.