Barça

‘MotoBarça’

Un gol de Franck Kessie en el temps afegit, el número 3.000 del Barça a l’Spotify Camp Nou en la lliga, decideix el clàssic i sentencia virtualment el títol

Xavi surt altament reforçat del seu primer clàssic al Camp Nou com a entrenador, amb Guardiola a la grada, i el Real Madrid queda ara a 12 punts de distància, moribund

BARÇA 2 REAL MADRID 1

REAL MADRID:Courtois, Carvajal, Militão, Rüdiger, Nacho (Mendy, 62’), Kroos (Rodrygo, 62’), Camavinga (Ceballos, 76’), Modric (Asensio, 76’), Valverde (Tchouameni, 76’), Benzema i Vinícius. BARÇA:Ter Stegen, Araujo, Koundé, Christensen, Balde, Sergi Roberto (Kessié, 77’), Busquets, De Jong, Raphinha (Ferran Torres, 83’), Lewandowski i Gavi (Ansu Fati, 91’). GOLS:0-1 (9’) Araujo, en pròpia porta. 1-1 (45’) Sergi Roberto. 2-1 (91’) Kessié.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (Basc). VAR: Soto Grado. T.G.: Als locals Raphinha, Balde i Ansu Fati; als visitants Nacho, Modric i Ceballos.PÚBLIC:95.745 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

Franck Kessie és el nom del moment. Fa poc més de dues setmanes va generar l’acció que va acabar amb el gol en pròpia porta de Militão en el clàssic de copa jugat al Bernabéu, contra el València va respirar alleujat quan Alberola Rojas no va interpretar com a penal una acció seva al límit sobre Fran Pérez en els últims minuts del partit que hauria pogut costar dos punts i ahir va decidir el clàssic a l’Spotify Camp Nou. El gol 3.000 del Barça al Camp Nou en partit de lliga. Un gol que val un títol. Salutació militar habitual de Kessie i èxtasi col·lectiu. Jugadors i grada van fer pinya en la celebració. Una imatge potent, plena de força. Una imatge amb missatge. Allò no va ser la celebració d’un gol, es va celebrar una lliga. Els 12 punts de distància que té ara el Barça respecte al Real Madrid han de ser determinants. Xavi va alçar els braços cap al cel tancant els punys. Surt victoriós del seu primer clàssic al Camp Nou com a entrenador, sota l’atenta mirada d’un Pep Guardiola que va presenciar en directe el clàssic. Feliç també Pep. Va triar el dia indicat per tornar a casa seva. Si el City elimina el Bayern en els quarts de final, ja sap que podria trobar-se en les semifinals un Real Madrid que arribaria a aquella eliminatòria amb tots els ous posats al cistell de la Champions. Ara mateix té la lliga perduda.

El Barça va fer fa unes setmanes un exercici de supervivència al Bernabéu. Ahir es va abraçar a l’èpica. Es va sobreposar a un gol inicial en pròpia porta d’Araujo i va remuntar el clàssic des del futbol i l’autoconvenciment. L’equip sabia que guanyar el clàssic era guanyar la lliga. El gol de Kessie val or. L’acció va néixer a la banda amb un cop de taló de Lewandowski que va habilitar Balde, i la seva centrada per baix la va culminar al segon pal un Kessie que havia entrat feia pocs minuts per Sergi Roberto. De golejador a golejador. El futbol va somriure a Xavi. Kessie va entrar i va decidir. Sergi Roberto va ser la sorpresa de l’onze i va fer l’empat. Al Madrid se li va fer llarga la segona part i se li va fer llarga la primera. Kessie va marcar en el minut 91. Sergi Roberto, en el 45. En l’acció de l’1-1, Araujo va fer la centrada, Frenkie va deixar la pilota de cara per a Raphinha i el seu xut el va rebutjar la defensa, però la pilota va caure als peus de Sergi Roberto, situat a prop del punt de penal, i després de controlar, a peu parat, va connectar un xut delicat lluny de l’abast d’un Courtois que fins aleshores ho havia aturat tot.

El Barça va fer un bon partit. La fortuna havia beneficiat el Madrid en el 0-1. Vinícius va fer una centrada que no anava enlloc i Araujo va tocar la pilota amb el cap i va enverinar la centrada fins al punt que la pilota va acabar entrant pel primer pal, amb Ter Stegen venut. L’alemany havia fet el pas endavant i no va poder reaccionar. Allò va ferir el Barça i va donar ales a Vinícius i al Madrid. El brasiler venia acomplexat pel marcatge excels que Araujo li havia fet en els últims tres clàssics i aquella acció va equilibrar estats anímics. La fortuna va alliberar mentalment Vinícius i va ser més punyent que en cites anteriors. Però Araujo es va mantenir ferm. També el Barça. Gran capacitat de reacció.

Raphinha es perdrà el partit contra l’Elx per acumulació de targetes. El brasiler va ser castigat i Nacho, perdonat. De Burgos Bengoetxea va estalviar la segona groga al madridista en una acció al final de la primera meitat en què Raphinha li va fer una sotana i el defensa li va col·locar la mà a la cara i el va fer caure. L’àrbitre basc ni va xiular falta. Era l’expulsió.

El futbol són detalls. I una espatlla pot arribar a ser determinant. Asensio va marcar l’1-2 per al Real Madrid en el minut 81 i aquest resultat hauria deixat la lliga oberta, però el VAR el va enxampar en posició il·legal. Per pocs centímetres, la seva espatlla estava més avançada que el cos de Kounde. El Barça es va salvar. Aquell gol ho hauria canviat tot. Però el destí no estava reservat per a Asensio. La glòria va ser per a Kessie.

MINUT A MINUT

1’ Pèrdua de Busquets, xut ras de Benzema i bloca Ter Stegen.
2’ Canonada de Lewandowski des de fora de l’àrea i vola Courtois.
5’ Busquets connecta amb Raphinha i la seva rematada de cap la treu Courtois amb una bona mà. El xut posterior de Roberto, alt.
9’ Gol del Madrid. Acció desgraciada per al Barça. La centrada de Vinícius la desvia amb el cap Araujo, s’enverina i la pilota entra pel primer pal. Ter Stegen ja havia fet el pas endavant i no pot reaccionar. 23’ Centrada de Raphinha i rematada de cap de Christensen a fora. 31’ Centrada de Frenkie, remata d’esperó Christensen i bloca la pilota Courtois.
33’ Xut potent de Raphinha i bona mà de Courtois.
45’ Empata Sergi Roberto. Centrada d’Araujo, Frenkie la deixa de cara per a Raphinha, el xut el refusa la defensa del Madrid, la pilota acaba als peus de Roberto a prop del punt de penal i defineix amb talent. 58’ Xut de Lewandowski, frega en Militão i surt molt a prop del pal. 67’ Rematada de mitja tisora de Lewandowski, que no impacta bé amb la pilota.
81’ El VAR invalida el gol d’Asensio. Tenia l’espatlla més avançada que el cos de Koundé.
91’ Gol de Kessié. L’ivorià remata dins l’àrea amb l’interior una bona centrada de Balde.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)