Barça

Abraçats als secundaris

Els dos migcampistes, suplents habituals al Barça, acaparen protagonisme en el clàssic amb un gol cadascun i posen de manifest la importància del seu rol en l’equip

El català ha estat titular en el 40% dels partits que han disputat els culers aquest curs; l’ivorià, en el 30%

Un equip de futbol no són només onze futbolistes. La temporada és llarga i el calendari, estret, especialment el d’enguany, i un fons d’armari profund és imprescindible per afrontar-la amb garanties quan els imprevistos, en forma de lesió, assoten. I, en aquest sentit, al Barça Xavi Hernández disposa de dues peces a les quals té especial estima, Sergi Roberto i Franck Kessie, jugadors que són suplents habituals, però dels quals es fia i que diumenge en el clàssic en què el conjunt que orienta es va imposar (2-1) al Real Madrid, li van donar la raó amb un gol cadascun. El català, que va ser titular al mig del camp, d’interior, una demarcació que tenia aparcada des del seu ascens al primer equip, en què acostumava a fer de lateral dret, va marcar l’empat; l’ivorià, que va rellevar precisament Roberto en el minut 77, va ser l’autor, en el temps afegit, del gol d’una victòria que dona mitja lliga a l’equip. “Hem tingut dubtes fins al final sobre qui havia d’acompanyar Frenkie, Busi i Gavi i ens ha sortit perfecte. Ha marcat Sergi i ha marcat Franck i en surten com a triomfadors. Estic especialment content per ells. S’ho mereixen”, va reconèixer Xavi.

I és que tots dos són jugadors amb un paper secundari en l’equip. Dels 40 partits oficials que ha disputat el Barça aquest curs –26 de lliga, sis de Champions League, quatre de copa, dos de supercopa i dos d’Europa League–, cap dels dos ha estat titular en la meitat. Sergi Roberto, que ha participat en 26, ha estat titular en 16, el 40%, mentre que Kessie n’ha jugat més, 32, però n’ha començat menys, 12, el 30%. Malgrat tot, Xavi els considera més que necessaris i està avesat a donar la cara per ells, objecte sovint de crítiques en l’entorn culer. “La pregunta seria qui no ha estat criticat aquesta temporada. Aquí a can Barça és així”, va dir resignat després del matx contra els blancs. “Sergi entén molt bé el futbol de posició, sap quan ha de venir a fer el tercer home i quan ha d’intentar entrar de segona línia. D’ell ja no sé què més dir. Si fos en un altre equip, seria dels jugadors més valorats i aquí sembla que sempre el critiquem”, va seguir el tècnic. “Sempre ha estat un exemple, com a company ho era i com a jugador és un espectacle entrenar-lo. Compleix cada partit i per a mi és una garantia”, va cloure el de Terrassa. També a Kessie li va tirar floretes. “És un altre exemple de jugador i de persona. Com treballa, surti els minuts que surti, sempre hi és per a l’equip i s’ho mereix”, va manifestar l’entrenador.

Els futbolistes, convertits en protagonistes, ho tenen clar. “El més important és sumar, jugui qui jugui. La feina és de tot l’equip”, va dir Sergi Roberto, amb contracte fins al 30 juny del 2024, després de renovar a petició expressa de Xavi. “Li estic molt agraït, però també al president i a la directiva. La millor manera de retornar aquest afecte és rendir al camp”, va indicar el segon capità, que acumula quatre dianes aquesta campanya, totes en la lliga. Una menys n’ha signat Kessie, tres, que es va estrenar en la lliga i que ja havia marcat en la copa i en la Champions League. “Ha estat una sensació inexplicable, una sensació increïble de viure. Estic molt feliç d’haver marcat davant de més de 95.000 persones, no em creia que havia marcat el gol”, va assenyalar Kessie. “És una victòria que fa bé a l’equip, a la ciutat i a tothom. Estic content d’haver marcat el gol, és molt important per a mi”, hi va afegir l’exjugador del Milan, club d’on va arribar aquest estiu.

Amb els seus gols, doncs, el conjunt blaugrana acarona el títol de lliga, trofeu que no aixeca des de fa 4 anys. Quan queden dotze jornades per disputar-se, es mira el Real Madrid, segon classificat, des d’una distància de 12 punts, un coixí molt difícil de deixar perdre. També hi ha la copa, amb la tornada de la semifinal a l’Spotify Camp Nou un altre cop contra el conjunt blanc, després del triomf (0-1) en l’anada, en què també van participar. Per a Xavi són importants, i segur que ho continuaran sent. El Barça s’abraça als secundaris.

LES FRASES

7
dianes
sumen entre Sergi Roberto, que n’ha fet 4, i Kessie, que n’ha fet 3, aquesta campanya.

LA DADA

Sergi Roberto sempre ha estat un exemple, com a company ho era i com a jugador és un espectacle entrenar-lo
Kessie és un altre exemple de jugador i de persona. Jugui el que jugui, sempre hi és per a l’equip
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
A Xavi li estic molt agraït. La millor manera de retornar aquest afecte és rendir al camp
Sergi Roberto
FUTBOLISTA DEL BARÇA
Estic content d’haver fet el gol, és molt important per a mi. No em creia que havia marcat
Franck Kessie
FUTBOLISTA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)