Barça

S’ha fet esperar

El Barça es retroba amb la màxima competició europea visitant el Roma (21 h, DAZN), que debuta enguany, en l’anada dels quarts de final, que es disputarà a l’Estadi Olímpic davant de més de 35.000 persones

Tres mesos exactes han passat des del Barça-Rosengard que va tancar la fase de grups de la Champions. Una llarga espera que acaba avui, dia en què les blaugrana tornaran a sentir l’himne de la màxima competició europea en un estadi històric: l’Olímpic de Roma (21 h, DAZN). Finalistes el 2019, campiones el 2021 i, de nou, finalistes l’any passat. L’espina de Torí continua clavada després d’un camí preciós, de rècord i reivindicatiu dins i fora de la gespa. Les futbolistes del Barça senten que tenen un deute pendent amb una afició amb qui ha generat una comunió que enamora. Encara amb llàgrimes als ulls després de perdre contra el Lió, les jugadores ja miraven cap a Eindhoven i, un cop superada la fase de grups, comença la fase final i decisiva. On es juga tot i on no hi ha marge d’error.

L’Olímpic de Roma és el punt de partida direcció a les semifinals de la Champions. Una eliminatòria en què el Barça parteix com a favorit contra un equip que està vivint un moment històric, ja que aquesta temporada ha debutat en la Champions i ha aconseguit situar-se entre els vuit millors del continent. El Roma havia de ser rival de les blaugrana en el passat trofeu Joan Gamper, però el club italià va rescindir el contracte de forma unilateral, i el Montpeller va ser l’equip convidat a la festa del Barça. Més de mig any després, el destí ha volgut que ara es trobin en competició oficial i davant d’unes 35.000 persones que ja han adquirit les seves entrades per veure les romanistes jugar per primer cop a l’Olímpic.

Amb tot

El Barça reprèn el fil d’Europa en un bon moment. La lliga és a tocar, després de la derrota del Madrid aquest cap de setmana, i podria situar-se tretze punts per sobre de les blanques si guanya el clàssic de dissabte. Les recuperacions de les lesionades de llarga durada han reforçat un equip que continua sòlid en defensa i que compta amb jugadores en plena forma, com Aitana, que està fent una temporada espectacular.

Jonatan Giráldez té per avui les baixes ja conegudes d’Alèxia, Mariona i Pina. La resta de futbolistes estan al 100%. Fins ara el gallec ha utilitzat un onze molt marcat en els partits importants, que tindrà petites variacions aquesta nit a Roma. La defensa i el mig del camp semblen clars, amb Paños, Bronze, Paredes, Mapi, Rolfö, Walsh, Aitana i Patri com a intocables. A davant, ja amb Hansen recuperada, la noruega busca acompanyants. Fins ara, Geyse havia estat titular en partits decisius com la visita al Madrid o la final de la supercopa, però el bon rendiment d’Oshoala li ha fet guanyar protagonisme i la nigeriana podria ser l’escollida a l’Olímpic. Sense Pina ni Mariona, habituals a l’extrem esquerre, pot arribar el moment d’una Salma Paralluelo que està aprofitant cada minut amb gols i assistències.

Al costat contrari, si hi ha una jugadora que avui viurà un partit especial, aquesta és Vicky Losada. La capitana que va aixecar la Champions a Göteborg va deixar Manchester per Roma aquest hivern. Un altre cop el destí. Ara la migcampista es retrobarà amb les seves antigues companyes d’equip i amigues. No serà l’única, ja que Andressa Alves, blaugrana entre el 2016 i el 2019, també forma part de la plantilla del Roma. El líder d’Itàlia té Giacinti o Giugliano com a futbolistes que cal tenir en compte en atac.

Bayern - Arsenal
18.45 h (DAZN)
Roma - Barça
21 h (DAZN)
Lió - Chelsea
Demà, 18.45 h (DAZN)
PSG - Wolfsburg
Demà, 21 h (DANZ) Les tornades es disputaran els dies 29 i 30 de març.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)