Barça

La protagonista

Salma Paralluelo

Dinamita pura

Atletisme o futbol. L’estiu passat Salma Paralluelo va haver de decidir el seu destí. Després d’anys combinant tots dos esports al més alt nivell, aconseguint medalles, campionats i rècords de velocitat en l’atletisme a escala internacional, i també en el món del futbol, destacant en el campionat europeu i mundial amb la selecció de futbol sub 17, va haver de prendre una decisió difícil. Deixar les pistes d’atletisme per centrar-se en el futbol i fitxar pel Barça per polir el seu talent. En només uns mesos ha demostrat que és una estrella dins el camp, amb un instint golejador privilegiat. El seu portent físic, forjat sobre el tartan, l’han convertit en una jugadora diferencial.

En les últimes jornades havia demostrat que estava en un gran nivell de forma, esprement cada minut amb diversos gols i assistències. Ahir, sense Claudia Pina ni Mariona Caldentey per lesió, Jonatan Giráldez, que dies abans havia destacat la seva progressió, no s’ho va pensar dos cops per situar d’inici l’aragonesa a l’extrem esquerre. D’aquesta manera, Paralluelo es va estrenar en uns quarts de final de la Champions. I ho va fer de manera immillorable: amb un golàs que va ser decisiu en un partit que el Barça va dominar i en què va tenir ocasions clares per ampliar l’avantatge, però en què li va faltar més inspiració de cara a porteria. En el minut 34, Patri Guijarro va assistir Paralluelo perquè aquesta controlés l’esfèrica a la frontal de l’àrea i amb la cama esquerra l’enviés lluny de la portera del conjunt italià, Ceasar, amb un xut amb rosca i col·locadíssim. Golàs a l’abast de ben poques. Abans, en el minut 12, n’havia tingut una altra molt més clara, amb una rematada tota sola dins l’àrea. El seu xut, però, va sortir molt centrat i Ceasar va refusar la pilota en una gran intervenció. Tot i que després del gol li va costar disposar de més ocasions clares per fer-ne algun més, va demostrar sobre la gespa de l’Estadi Olímpic les qualitats que la defineixen: versatilitat, rapidesa, bon driblatge i molta decisió a l’hora de buscar espais i plantar-se a l’àrea rival. En el minut 78 va ser substituïda per Crnogorcevic.

Sense estar encara al cent per cent adaptada ni haver agafat tots els mecanismes del conjunt culer, queda clar que aquesta jugadora marcarà una època. Amb 19 anys s’ha estrenat com a golejadora en la Champions en un escenari històric. El seu nom ja sona per tot Europa.

57
intervencions
30
passades de mèrit bones
6
pilotes recuperades
1
gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)