Barça

Imbatibilitat traslladada

Defensa. El Barça no mantenia la porteria a zero lluny de casa en la Champions des del 9 de desembre del 2021, quan va imposar-se a l’Arsenal

Fa pocs dies, el Barça va quedar-se a quatre minuts de batre el seu propi rècord d’imbatibilitat en la lliga, xifrat en 962. Marcar un gol a l’equip de Jonatan Giráldez és molt difícil, i només n’ha encaixat cinc en la competició estatal. Una seguretat defensiva que les blaugrana no havien estat capaces de traslladar a la Champions League. Si entre lliga i supercopa –24 partits– són sis els gols rebuts, a Europa en són exactament els mateixos en tan sols set enfrontaments. Bayern de Munic –3–, Benfica –2– i Rosengard –1– havien pogut perforar la porteria de Sandra Paños en la fase de grups, però per fi a Roma l’equip va marxar a casa imbatut. Un fet que guanya encara més valor tenint en compte que feia més d’un any que les blaugrana no eren capaces de mantenir la porteria a zero a domicili en competició europea.

Concretament, va ser el 9 de desembre del 2021. Aquell dia, el Barça va imposar-se clarament a l’Arsenal a l’Emirates per 0-4. Va ser el darrer partit d’una fase de grups perfecta: sis partits, sis victòries, 24 gols a favor i un en contra. Des de llavors, però, les de Giráldez havien encaixat en tots els duels que havien jugat lluny de casa. El Madrid va marcar-ne un en l’anada dels quarts de final i el Wolfsburg va fer-ne dos en la tornada de les semifinals. Aquest any, en la fase de grups, tots tres rivals van veure porteria: 1-4 a camp del Rosengard, 3-1 a l’Allianz i 2-6 en la visita al Benfica.

La figura de Paños

El Barça va marxar de Roma amb un mínim avantatge. Les blaugrana van merèixer més gols, tenint en compte les nombroses ocasions generades, però també és cert que en podrien haver encaixat algun, especialment en el tram final del partit. Va ser llavors quan va aparèixer la figura de Sandra Paños. La portera alacantina va ser decisiva amb quatre aturades, dues de molt mèrit. Va treure una mà salvadora a canonada de Giugliano en el minut 84 i va mostrar-se molt segura en una de les últimes jugades del partit, quan el Roma havia sorprès tota la defensa servint una falta per baix. Paños, però, va tapar molt bé el xut de Giacinti.

Amb el braçal de capitana, Paños va celebrar amb ràbia unes aturades que poden acabar sent decisives en l’eliminatòria. Igual que aquella mà en la tornada de les semifinals del 2019 contra el Bayern de Munic al Mini o el penal aturat a Monza contra el Manchester City en els quarts del 2021. Moments gravats en la memòria i que van ajudar el Barça a arribar a la seva primera final europea i a acostar-se a l’èxit de Göteborg. Tota la defensa blaugrana està a un gran nivell, com ho va demostrar una acció providencial de Mapi a xut de Giacinti, però tenir Paños en forma pot ser clau en el camí a Eindhoven.

DECISIVA

Paños, amb quatre aturades, va ser clau per mantenir l’avantatge
Bayern-Arsenal 1-0
Lea Schüller (39’)
Roma-Barça 0-1
Paralluelo (34’)
Lió-Chelsea 0-1
Reiten (28’)
PSG-Wolfsburg 0-1
Janssen, de penal (62’) *Les tornades es disputaran els dies 29 i 30 de març

El Chelsea sorprèn el Lió

Les subcampiones del 2021 van guanyar a camp del vigent campió, l’Olympique de Lió (0-1). El Chelsea va firmar un partit molt seriós a terres franceses i Reiten va donar la victòria a les angleses, que van disposar d’ocasions per marxar a Londres amb més avantatge. En l’altre duel de quarts disputat ahir, el Wolfsburg pren avantatge després d’imposar-se per la mínima al PSG al Parc dels Prínceps (0-1). Janssen va fer l’únic gol gràcies a un penal per mans de De Almeida, que va ser expulsada i no jugarà la tornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)