Oficial: Christensen, sense clàssic

Confirmat. Les proves mèdiques que se li van fer ahir el descarten per al dia 5: lesió al soli de la cama esquerra

Confirmats els mals auguris amb la lesió d’Andreas Christensen. L’internacional danès va ser sotmès a més proves mèdiques ahir a Barcelona i els resultats han ratificat les males notícies que van arribar dijous des de Copenhaguen. El central, que va aguantar només 18 minuts en la victòria de Dinamarca contra Finlàndia (3-1), té una lesió important al soli de la cama esquerra i es perdrà amb tota seguretat el clàssic de copa del dia 5 d’abril a l’Spotify Camp Nou. En el comunicat emès pel club no apareix el període de baixa com és habitual, però parlaríem d’un mínim d’entre tres i quatre setmanes apartat dels terrenys de joc.

Curiosament Andreas Christensen ja no va jugar el partit d’anada de les semifinals de la copa disputat a principis del mes de març al Bernabéu i que el Barça va guanyar 0-1 amb un gol de Militão en pròpia porta. Aquell dia Christensen sí que va entrar en la convocatòria, però no va arribar a disputar ni un minut perquè Xavi Hernández va preferir reservar-lo perquè el central no estava en plenitud física. Christensen s’havia fet un cop en un dels entrenaments previs al clàssic i va ser Marcos Alonso qui va acabar ocupant el seu lloc en la defensa. La carta d’Alonso tornarà a ser l’escollida per Xavi per afrontar el partit de tornada del dia 5 a l’Spotify Camp Nou. Marcos Alonso repetirà a l’eix de la defensa formant tàndem amb Jules Kounde, com en el partit d’anada. Entre tots dos van frenar Karim Benzema, que pràcticament no va entrar en joc i no va disposar de cap oportunitat clara de gol en aquell partit. Ronald Araujo, que continua fent treball específic aquests dies a la ciutat esportiva Joan Gamper per mirar de solucionar els problemes físics que li han impedit anar concentrat amb l’Uruguai durant aquesta aturada de la lliga, tornarà a actuar al lateral dret com a antídot a Vinícius. Balde i Jordi Alba es jugaran un lloc a l’esquerra. El fet que Balde torni dels partits de les seleccions podria jugar a favor d’un Jordi Alba que arribarà net als partits contra l’Elx i el Real Madrid.

Si Marcos Alonso és candidat a ser un dels dos centrals en el clàssic, en el retorn de la lliga contra l’Elx és Eric Garcia qui té tots els números.

Balde, Gavi, Carvajal i Nacho, titulars en el 3-0 contra Noruega

Quatre dels possibles protagonistes del proper clàssic del dia 5 al Camp Nou van ser titulars ahir a Màlaga en el primer partit de Luis de la Fuente com a seleccionador espanyol. Debut amb victòria. La selecció espanyola va golejar 3-0 Noruega, sense Haaland. El català Dani Olmo i el davanter del RCD Espanyol, Joselu (2), van ser els golejadors del primer partit de la nova era. Balde va disputar els noranta minuts igual que Dani Carvajal i Nacho. Gavi va jugar 58 minuts.