El trident castiga l’Elx

Elx-Barça. Victòria del líder per 0-4 al camp del cuer. Primera vegada que Lewandowski, Ansu i Ferran marquen en un mateix partit

Victòria convincent del Barça al Martínez Valero, amb gols del trident Ansu-Lewandowski-Ferran. És la primera vegada que tots tres marquen en un mateix partit. El Barça, més líder.

Tràmit contra el cuer. Amb el clàssic de copa esperant a la cantonada, Xavi ha aprofitat la visita a Elx per fer algunes rotacions, incentivades també pel fet de venir de quinze dies amb partits internacionals de seleccions. El moviment més destacable ha estat veure actuar Eric Garcia en el rol de pivot. Xavi l’havia estat provant en aquesta posició en alguns entrenaments i avui s’hi ha atrevit. Aprovat d’Eric, en un partit poc exigent, on també ha tingut minuts en la segona part Pablo Torre i ha debutat amb el primer equip el juvenil de 19 anys Aleix Garrido.

Lewandowski, que no marcava en la lliga des del dia del Cadis, ha marcat avui un doblet. Ell ha obert el marcador en el minut 20, després d’una falta lateral servida per Jordi Alba i que ha despenjat Araujo. El polonès ha controlat la pilota amb l’esquerra i ha rematat amb la dreta. Setè partit en què Lewandowski fa el primer gol del Barça.

Mascarell, amb Edgar Badia superat, ha evitat abans del descans el gol de Koundé.

En la segona part el Barça ha sentenciat. Ansu Fati, després de les polèmiques declaracions del seu pare Bori Fati, ha parlat a la gespa i ha fet el segon del Barça en una ràpida transició. Ansu ha conduït des de camp propi, Mascarell l’ha flotat en excés i li ha deixat el perfil bo i Ansu ha acabat xutant ras lluny de l’abast d’Edgar Badia (55’). És el seu quart gol en la lliga.

Una bona recuperació entre Koundé i Gavi sobre Nico González ha originat el tercer gol de la nit. Lewandowski no ha perdonat (66’).

Qui també s’ha retrobat amb el gol ha estat Ferran Torres. El valencià ha rebut una pilota de Lewandowski, i després de buscar el forat ha definit amb talent ajustat al pal (70’).

El Real Madrid, que avui juga contra el Valladolid, dormirà a 15 punts del Barça.