La protagonista

Patri Guijarro

L’heroïna inesperada

El Barça torna a regnar a Europa. Aquest equip no té aturador. Mai es donen per vençudes. Lluiten incansablement fins que aconsegueixen tot el que es proposen. Ahir, en la primera part, van aparèixer els fantasmes de la tràgica final de Torí. Tot i que les blaugrana van ser les clares dominadores de la primera meitat, van marxar als vestidors amb un 0-2 en contra. Dues arribades del Wolfsburg i dos gols. Marcador molt injust pel que s’estava veient al terreny de joc. Però, aquest cop, no deixarien escapar la final. Era el dia escollit. No es podia tornar a fallar els prop de 10.000 aficionats que van viatjar a Eindhoven per fer costat a les jugadores.

En la represa, va ser el moment de donar un cop sobre la taula i demostrar de quina pasta està fet aquest equip. Patri Guijarro, guanyadora com poques i encara amb Alexia a la banqueta, va ressuscitar el Barça amb un doblet en tan sols dos minuts. La migcampista culer va explotar una de les seves millors qualitats, l’arribada al cor de l’àrea incorporant-se des de la zona de tres quarts, i va aprofitar una gran jugada de Hansen per retallar distàncies amb l’esquerra (48’). Aquest gol va recuperar la il·lusió dels barcelonistes i va ser una autèntica galleda d’aigua freda per al Wolfsburg, que va rebre la segona estocada dos minuts després. Centrada mil·limètrica des de la banda dreta d’Aitana i, altre cop arribant des de segona línia, Patri va igualar la final amb una rematada de cap imparable. El Barça va anar per feina, i Rölfo, amb un gol en el minut 70, va culminar la remuntada per aixecar la segona Champions en tota la història del club blaugrana. “Sabíem que el gol arribaria i que remuntaríem. Ens ho havíem de creure. Els dos gols tan matiners en la segona part ens han donat molta vida. Devíem aquesta Champions a tota l’afició. Poder-ne gaudir amb ells ha estat molt bonic“, va explicar Patri, heroïna inesperada aixecant l’equip en un moment clau.