Eurocopa

Èric Surís

“Un triomf a fora és or”

Èric Surís s'ha ocupat sobretot del rival en el debut, el Keltern, “un equip molt físic, molt basat en la base Thomas, anàrquica, que aglutina molt de joc, que se la juga i també la passa, i dues aleres pivots corpulentes, físiques, que juguen gairebé sempre juntes, Markovic i Vucurovic. Tenen una interior clara però no juguen per ella”.

De l'União Sportiva de les Açores remarca “el seu esperit competitiu tradicional, i no és un parlar. Fa un any van guanyar el seu grup d'Eurocopa, és un equip preparat per competir i sol reforçar-se amb americanes un cop iniciada la temporada”. El rival més conegut és, per descomptat, el Castors: “L'hem vist a l'Eurolliga, té més tradició i és dominador clar del bàsquet belga. En la nostra conferència és el rival més fort que ens podia tocar, i ens ha tocat.”

Per tant, Surís confia “poder passar amb el Castors”, però avisa: “En el món FIBA hi ha molta diferència entre jugar a casa i a fora. Qualsevol triomf a fora és or. Ja es va poder comprovar la temporada passada amb nosaltres, que a Fontajau vam tenir contra les cortes o vam guanyar equips de final a quatre i, en canvi, a fora els partits es feien molt llargs, amb moltes adversitats.”

Els quarts de final

Surís diferencia entre objectiu i fita a l'hora de parlar de fins on vol arribar: “Em sap greu ser aixafaguitarres, però no podem córrer. En l'eliminatòria de 16, si ens toca un equip rus amb potencial que ha fet una fase regular discreta, vés a saber què pot passar. Per catxet, una fita maca seria arribar als quarts de final per mesurar-nos amb equip d'Eurolliga. Seria una fita, no un objectiu. L'objectiu és el Keltern i acabar la primera fase dels dos primers tenint en compte, a més, que tenim la LLF i els equips de la meitat cap a dalt són molt perillosos. Tant de bo només perdéssim un partit contra l'Avenida i guanyéssim el basket average, però no serà així.”

Amb tot, a Surís no li importa que l'etiquetin com a favorit en l'Eurocopa: “Senyalats? Sí, i no ens fa por, però tot i això, quantes jugadores nostres han jugat competició europea? Ify, Spanou i Noe. Si Peters ens parla de la il·lusió que li fa viatjar per Europa, perquè no ho ha fet...”.

FITA

“Seria maco jugar contra un equip d'Eurolliga en els quarts. Però això és córrer molt”

L'UNI, SENYALAT

“Favorit? No ens fa por. Però, quantes jugadores nostres han jugat a Europa? Tres”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)