Eurocopa

Potencial per brillar

L'Spar Citylift Girona té arguments de pes per convertir-se en un dels equips que arribin més lluny en la segona competició europea

S'estrena a Stuttgart contra el Keltern, un equip procedent de la prèvia

La segona experiència europea de l'Spar Citylift Girona arrenca aquest vespre (2/4 de 9) al Rundsporthalle de Ludwigsburg, una població a 12 km de Stuttgart que és on el Keltern ha de disputar els seus partits perquè el seu pavelló no està homologat. Són les coses del món FIBA, sobretot en aquesta segona competició, l'Eurocopa, en què l'equip gironí parteix entre els candidats a progressar fins que s'hi incorporin els cinquens i sisens classificats dels dos grups de l'Eurolliga. Aquells quarts ja serien un repte colossal.

En el grup de l'Spar, a més del Keltern, hi ha la União Sportiva de Ponta Delgada (Açores) –no cal entrar en pànic, el viatge és relativament còmode– i el que s'entreveu com a gran rival de les gironines, el Castors Braine. Les alemanyes i el seu joc anàrquic, sense una interior ben definida i amb una base, Jasmine Thomas, imprevisible per bé i per mal, marcaran el primer llistó de l'exigència, tot i que el tècnic gironí, Èric Surís, reclama que “tothom es tregui del cap que Europa és com anar a guanyar de 30 a Canàries o a Càceres”.

Més enllà del Castors

Per ordre, el primer que passarà per Fontajau serà el Castors, un equip solvent a Europa que barreja continuïtat (Trahan-Davis, Allemand, Anderson, Grzesinski) amb novetats, entre les quals destaca la seva estrella, Kahleah Copper, per compensar alguna baixa sensible com Logunova (Kursk) o Hodges (Agü Spor). L'últim rival de l'Spar serà l'equip portuguès, que, tot i que un any enrere va guanyar el seu grup, sembla ara mateix amb un potencial debilitat.

Hi ha més equips potents per rivalitzar amb l'Uni. D'entrada, els altres quatre que el curs passat van disputar l'Eurolliga, un dels quals, el Galatasaray, va arribar als quarts de final. Ha perdut potencial, però l'equip de Marina Maljkovic –la seleccionadora sèrbia– continua sent de nivell. L'Agü Spor, l'equip de Chelsea Gray, Lara Sanders o la nacionalitzada Tanisha Wright, i el Landes francès apareixen també en l'horitzó de les eliminatòries. Però, per sobre de tot, el Ragusa italià, que ha aglutinat ni més ni menys que la parella interior del subcampió olímpic (Laura Nicholls i Astou Ndour).

Tot i el potencial econòmic dels grans equips russos, els de l'Eurocopa no han fet, de moment, grans fitxatges, excepte el Novosibirsk (Latoya Williams), i s'omplen de jugadores russes. I de Turquia, Galatasaray a part, atenció al Dogu, que ha fitxat Angelica Robinson i Kaayla McBride, del Nadejda, la pivot hongaresa Vajda i la internacional turca Caglar.

5
equips
de 32 van jugar l'Eurolliga 2015/16: Agü Spor, Galatasaray, Kosice, Castors i Spar Citylift.
4.
Turquia
Agü Spor, Galatasaray, Univ Dogu, Samsung
4.
Hongria
CEKK Ceglèd, Pinkk Pécsi, PEAC Pécs, Aluinvent Miskolc
4.
França
Nantes, Landes, Niça, Carolo
3.
Rússia
Spartak Moscou Reg., MBA Moscou, Dinamo Novosibirsk
2.
Bèlgica
Namur, Castors Braine
2.
Itàlia
Ragusa, Venècia
2.
Alemanya
Keltern, TSV 1880
2.
Suècia
Lulea, Umea Udominate
1.
Lituània
Hotrans Sirenos
1.
Israel
Maccabi Bnot
1.
Grècia
Olympiacòs
1.
Eslovàquia
Good Angels Kosice
1.
Letònia
TTT Riga
1.
FEB
Spar Citylift Girona
1.
República Txeca
Nymburk
1.
Portugal
União Sportiva
1.
Suïssa
Friburg
16
partits
disputarà el campió de la competició. Els eliminats en la fase regular, només sis.

També arrenca l'Eurolliga, amb Marta Xargay

Després d'un segon estiu non stop (Eurolliga fins a la final a quatre, Jocs Olímpics i WNBA fins a semifinals) els efectes del qual haurà de gestionar amb bon senderi, Marta Xargay (Girona, 1990) inicia la segona temporada a Praga amb un equip pràcticament intacte pel que fa al potencial i als efectius, sense cap altra novetat que una pivot jove de rotació. Xargay tornarà a coincidir amb Candice Dupree i Sonja Petrovic, com ja ha fet a Phoenix en la WNBA.

L'UMMC Iekaterinburg torna a tenir una plantilla a priori insuperable i és el gran favorit per renovar el títol. L'aspirant a desbancar-lo continua sent rus –el Nadejda, que continua dirigit per Roberto Íñiguez, va perdre la final–, però és ara probablement el Dinamo de Kursk, dirigit pel català Lucas Mondelo, que ha pispat Cruz al Nadejda. Hi haurà més catalanes –i catalans– en la màxima competició. Núria Martínez deixa el Galatasaray i ha fitxat per l'Schio, un dels aspirants a ser als quarts de final, juntament amb el Fenerbahçe, el Wisla i algun altre equip turc o el Bourges francès. Al Perfumerías Avenida, que dirigeix Miguel Ángel Ortega, hi continua portant la batuta la base Sílvia Domínguez. Una excompanya seva del curs passat, Mariona Ortiz, abandona la Lliga Femenina i ha fitxat pel Polkowice polonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)