FEB

MIGUEL ÁNGEL ORTEGA

ENTRENADOR DEL PERFUMERÍAS AVENIDA

“A Salamanca tot és més rellevant”

Ortega diu que l'Spar “té molt bon equip” i assumeix que, si perd demà a Fontajau, a Salamanca hi haurà “una visió més negativa”

Surís ja m'agradava en el Salt. Suma-hi que l'equip està ben pensat. L'Avenida i l'Uni són dels deu millors d'Europa
Estic content, però potser tenim l'equip massa pendent de l'Eurolliga, amb il·lusió de fer coses importants

No va acabar la temporada a Girona però és innegable que va deixar empremta. I també un títol, la supercopa, guanyada justament contra el seu actual equip, el Perfumerías Avenida. Demà visita Fontajau amb el lideratge en joc.

Li donem massa importància, a un partit de fase regular?
És important donar-n'hi. Que hi hagi un clima de transcendència perquè els mitjans li donin relleu. Nosaltres li hem de donar molta importància perquè tingui repercussió mediàtica. No la hi hem de treure nosaltres. I competitivament també en té.
Guanyar és bo per a tothom, però perdre tindrà més impacte per a Salamanca que per a Girona?
Sí, perquè aquí tot és més rellevant, té més transcendència, tant la victòria com la derrota. Negar-ho seria negar la realitat. I si nosaltres, que som els grans i els millors, anem dues victòries per sota, mediàticament es donarà una visió més negativa.
Parla de grans i millors amb un punt d'ironia?
No, de cap manera. Quan parlo de grans i millors em refereixo al que pensa la gent.
Fins a quin punt ha influït el partit de Girona en el fet que s'hagi fitxat una base ara?
No té res a veure. Miloglav ve perquè portant De Souza hem de donar una baixa per a l'Eurolliga i seríem nou, una menys del mínim. I si Wheeler no pot jugar l'Eurolliga, ens faltava una base.
Wheeler tenia per contracte que havia de jugar l'Eurolliga?
No. Segur.
Com està Erika de Souza?
Ve amb molta il·lusió i amb ganes de treballar. Per a ella tornar és molt important. Té molts amics, és molt estimada, l'afició està entusiasmada. Arriba divendres al vespre [l'entrevista es va fer dijous]. És un fitxatge pensat a llarg termini, no de rendiment immediat.
Està content de com li va tot?
Sí, molt. Potser tenim l'equip massa pendent de l'Eurolliga, amb il·lusió de fer coses importants. Hi estem molt ficats.
Es podia esperar un inici com el 9-0 de l'Uni? I de l'Avenida?
Jo crec que sí. L'Uni ha tingut algun avantatge de calendari. Els dos partits més complicats seus han estat a Girona i nosaltres els hem jugat a fora. I tampoc no és el mateix jugar l'Eurolliga que l'Eurocopa.
Però l'Uni té entrenador nou i canvis en la plantilla?
És que té molt bon equip. I a Catalunya hi ha molta gent que entrena bé. Vas a moltes pistes d'EBA i hi ha gent jove entrenant. I veus que tenen bones idees i que fan bon bàsquet. Conec Èric Surís perquè jo anava a veure molts partits del Salt i m'agradava molt com jugaven. I el seu cos tècnic és molt solvent. Són joves però amb entusiasme i saben què tenen entre mans. Suma-hi que l'equip està ben pensat. Pel que veig en l'Eurolliga, l'Avenida i l'Uni estan entre els deu millors d'Europa.
Em compara el que feia Givens a Girona i el que fa a l'Avenida?
És semblant. M'ajuda molt en el tema defensiu, com Laura Gil. Són jugadores, també Sílvia Domínguez, amb un nivell d'activitat i intensitat que m'ajuda a construir el joc i portar l'equip on vull.
Semblen condemnats a trobar-se amb l'Uni en les finals.
En principi sembla que sí, tot i que el Gernika no ho està fent malament i a un partit pot passar tot. Té jugadores expertes i et poden embolicar la troca. A Girona els va anar de poc i a nosaltres ens van guanyar bé.
Gairebé un any després, com veu el seu pas i la seva sortida de Girona?
Vaig estar molt content allà. Potser és que el meu caràcter, la meva manera de ser o el meu bàsquet no van agradar tant als que manen. Caus pitjor o millor..., però no tinc cap queixa. Ningú té la culpa que Chelsea Gray marxés. Ni que Spanou es lesionés. Ni que Ashley Paris fos un fiasco. A vegades volem buscar un punt de maldat a les coses i no hi és. Per sortir indemnes, per no assumir culpes. Estic molt content de formar part de la història del club.
Aquest passat també el deu haver ajudat a ser és on és ara?
Evidentment. No s'ha de ser desagraït mai, ni veure les coses només des d'un punt de vista. Estic segur que si jo ho hagués fet bé, si haguéssim guanyat, si Chelsea Gray no hagués marxat i si Spanou no s'hagués lesionat, Pere Puig o qualsevol directiu estaria encantadíssim amb tot. I ningú podrà dir que jo, al darrere, hagi estat escampant porqueria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)