Eurocopa

Dimensió desconeguda

El campió alemany posa a prova l'ambició de l'Spar Citylift Girona, que s'haurà de mentalitzar que juga un partit de 80 minuts

El TSV 1880 Wasserburg ha guanyat deu de les últimes tretze lligues alemanyes

El món FIBA té aquests anacronismes, i si l'Spar Citylift Girona pretén arribar lluny en la segona competició europea ho haurà de fer superant eliminatòries de dos partits en els quals l'empat és un resultat vàlid perquè el que compta és el resultat de la suma dels dos partits. Tenir-ho clar és bàsic avui a Alemanya, on es pot admetre una derrota, però no cap desconnexió.

Del rival se'n sap el just i necessari, tot i que és el campió d'Alemanya –una lliga molt modesta, com a mínim fins ara– en 10 de les últimes 13 lligues (i 7 copes de les últimes 12). En l'Eurocopa és la primera vegada que supera la lligueta, i li ha anat just (3-3). És el problema que es troben els equips que dominen lligues menors amb mà de ferro quan surten a Europa.

L'estrella és Shey Peddy

Però el passat no val per res. I el present és un equip que, tot i que ha perdut dos partits de lliga contra el Keltern –al qual l'Uni va derrotar clarament– té una jugadora que fa la diferència. Shey Peddy és una base menuda que és la màxima anotadora de l'equip (tot i que Ibekwe, Peters i Leo Rodríguez anoten més), la que agafa més rebots (7,3), la millor en assistències (5.0, 10a de la competició), en recuperacions (2.8, sisena de l'Eurocopa) i en valoració (19.0, catorzena).

La rotació alemanya és de vuit jugadores, però cap arriba als 30 minuts (Peddy en juga 29.6), una pista del ritme que intenten implantar i que no els priva de controlar les pèrdues (15.3) millor que l'Uni (18.8).

Amb Peddy, l'alera Soana Lucet (que també pot jugar de fals 4) i l'alera pivot Nathalie Fontaine són bàsiques. El cinc titular el completen Ivanovic (alera petita), Deura (escorta) o Tarasava (base), si juguen amb petites, o bé amb Fikiel (l'única pivot pura de l'equip), si necessita un referent interior. L'altra jugadora en la rotació era la nigeriana Omowumi Agunbiade. Els seus 21.4 minuts de mitjana haurien de ser per al nou fitxatge, Becca Tobin.

17
punts de contraatac
per partit fa el TSV. En la primera fase només el va aturar el Carolo (8 i 12), i va guanyar els dos partits.
21,3
pèrdues
va forçar als rivals de la primera fase l'equip alemany. Al Lulea n'hi va fer perdre 53 entre els dos partits.
Serà molt i molt dur. L'Uni té la millor defensa de l'Eurocopa i pot atacar amb moltes jugadores
Georg Eichler
Aquest ritme, moltes possessions i intercanvi de cops, no em fa por. Però no acceptem jugar a 80-80, hem de millorar la defensa
Èric Surís
Peddy és la clau, però tampoc ens podem centrar només en ella. Tobin fa feina. Passi el que passi, tot es decidirà a Fontajau
Èric Surís
Peddy és com Rice al Barça. Bloqueig directe i si et centres en ella, fa circular la pilota i genera per al triple. No els importa jugar a un ritme alt
Èric Surís
A Europa el llistó del contacte sovint és alt i és important que ens hi adaptem de pressa. Tampoc ens podem desconnectar ni un minut