FEB

Procés d’alliberament

La copa éTreure’s l’espina de la derrota en la final del 2017 a Fontajau i guanyar l’únic títol FEB que se li resisteix és el somni de l’Spar Citylift Girona L’equip gironí sabrà aquest vespre contra qui jugarà la semifinal

Serà inevitable que, mentre l’Spar Citylift Girona no guanyi la copa, vingui a la memòria la final perduda a Fontajau el febrer del 2017, quan l’equip gironí guanyava l’Avenida de 15 en el tercer quart de la final (30-45) i va acabar cedint (80-76). Serà inevitable perquè a Fontajau hi havia 4.261 aficionats que tenen una espina clavada. I la primera oportunitat per treure-se-la és a partir de demà a Saragossa.

El pont que transita cap a l’èxit no és planer. Primer, pel potencial de l’Avenida, tot i que fa la sensació que no és tan superior com fa un any, sobretot en ofici, duresa i mentalitat. Però també perquè el format de copa de sis equips, que castiga les cames dels que han jugat divendres, penalitza mentalment l’equip que s’estrena en competició dissabte i no s’ha tret la pols. Prou que ho recorden els protagonistes de la patida semifinal del 2017 a Fontajau contra l’Araski.

La final queda lluny

Ningú pot pensar en la final quan encara no se sap ni el rival a semifinals. El de l’Uni serà el Mann Filter –amb l’escenari del seu costat– o l’Snatt’s Sant Adrià. A tots dos l’Uni els ha guanyat amb solvència a domicili (59-74 a Saragossa i 61-85 a Sant Adrià) en l’últim mes.

Però, transgredint la norma i pensant en una hipotètica final contra el rival més plausible, l’Avenida, no es poden passar per alt dades com que l’Uni no ha estat capaç de guanyar-lo fora de Fontajau des de la final del 2015 –que va guanyar– i que amb Miguel Ángel Ortega a la banqueta el conjunt de Salamanca ha guanyat tots els títols possibles en l’àmbit FEB, dues lligues, dues copes i dues supercopes.

En la copa, la FEB farà una prova pilot per implantar l’arbitratge triple. Una bona idea per controlar més situacions sancionables i eliminar les zones de la pista que costen tant de dominar quan són només dos, però que estarà inevitablement en fase de rodatge. Entre les escollides, l’empordanesa Jasmina Alcaraz.

3-3
de balanç
de l’Uni contra els equips de la copa. Ha derrotat el Ferrol, l’Snatt’s i el Mann, i ha caigut contra l’Avenida (2) i el Guipúscoa.
6a
participació
de l’Uni en la copa (2012, 2013, 2015, 2016, 2017 i 2018) amb una única final fins ara, la del 2017 a Fontajau.
300
seguidors gironins
seran a Saragossa. 50 viatjaran demà amb l’autocar del club i la resta, pels seus propis mitjans.
Recordo com ens va costar la semifinal. El Mann és favorit, però si som intenses hem de poder vèncer el rival que toqui
Rosó Buch
Veig el Sant Adrià més assequible pel nostre avantatge físic, i m’agradaria una semifinal catalana, però la veig difícil
Núria Martínez
L’ànim és el millor dels possibles. Hem fet un creixement gran. Venim d’una derrota, però només de 5 punts i jugant bé
Nádia Colhado

Minicopa, una idea de l’Uni que ha fet forat

La minicopa d’equips infantils, un torneig que ja es disputava a l’ACB i que l’Uni Girona va portar a la copa femenina en l’edició del 2017, a Fontajau, ha arribat per quedar-se, i la FEB ja l’ha assumit com a part del programa de la copa. Hi competiran els tres catalans de la LLF: l’Snatt’s, el Citylift GEiEG UniGirona i el Sedis Grau, i deu equips més. El Sant Adrià, fent honor a la condició de millor equip de formació de l’Estat, aspira al títol. Imbatut en la competició catalana, guanya els seus partits per una diferència mitjana de gairebé 50 punts. El Mann defensa el títol guanyat a Girona. L’Uni (grup A) té el Ferrol (avui, 13.30 h) i el Gernika (avui, 16.30h) com a rivals. El primer de cada grup passarà a semifinals. L’equip gironí (foto), dirigit per Mau Puig, va acabar la primera fase de la competició catalana segon del seu grup (8-2), amb les úniques derrotes contra l’Almeda (10-0), i ha iniciat la segona amb victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)