ACB

bàsquet

joventut

Les onze derrotes seguides de la Penya són lluny del rècord

Lliga Endesa. El Caja Ronda de Màlaga en va encadenar 26 (1987/88) i el Fuenlabrada, 17 (1996/97)

La situació del Divina Joventut a l’ACB és dramàtica no només perquè és cuer en solitari en zona de descens, sinó sobretot perquè ha encaixat onze derrotes seguides, un registre rècord en la història de la Penya, que com a màxim n’havia encadenat sis. Però el problema és que mentre no arribi el desitjat triomf, la dinàmica continua negativa i tot surt malament. Però encara que no serveixi de consol la ratxa negativa verd-i-negra és lluny dels pitjors registres històrics de l’ACB. El rècord absolut de derrotes consecutives la té el Caja Ronda de Màlaga que en el curs 1987/1988 va perdre 26 jornades seguides. La curiositat increïble és que després d’acabar la lliga regular amb un balanç d’1 victòria i 27 derrotes va mantenir la categoria en guanyar al TDK Manresa en el que llavors era el play-off de permanència. Els manresans havien tingut un balanç de 15-13 en la lliga regular en una lliga on hi havia primera fase i segona fase. Els malaguenys van vèncer 2-3 la sèrie de permanència. Qui sí que va baixar d’ACB va ser el Fuenlabrada, que en el curs 1996/1997 va encadenar una sèrie de 17 derrotes seguides. En la lliga regular va acabar amb un balanç de 4-30 i en el play-off de permanència va perdre 3-0 amb el Valladolid.

No té fractura al pòmul, sí al nas

L’ensurt del partit contra el Baskonia va ser el cop de colze al pòmul que es va endur Birgander del seu company Conger de forma involuntària. El pivot suec va caure estès al damunt del parquet, fet que va generar un silenci de preocupació. Birgander va marxar amb llitera i tot i que va tornar a pista no va jugar més. Les proves que se li van fer ahir van descartar, però, una fractura de pòmul i, curiosament, van permetre veure’n una al nas. Al principi de temporada ja va rebre un cop en la mateixa posició i va haver de jugar amb màscara alguns partits. Dissabte contra Obradoiro, també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)