Eurolliga

Intensitat i pirotècnia

Eurolliga. Les eliminatòries del ‘play-off’ dels quarts de final comencen avui amb els primers enfrontaments de les sèries CSKA-Khimki i Panathinaikòs-Madrid (20.10 h, Esport3)

El play-off de l’Eurolliga ha arribat. Manual inigualable d’intensitat, festival pirotècnic com n’hi ha pocs, els vuit millors equips de la temporada arrenquen entre avui i demà les eliminatòries de quarts que han de configurar la final a quatre de Belgrad. El play-off, una competició nova en què la regularitat en el joc és primordial i en què la mentalitat fa la diferència.

CSKA-Khimki

El duel entre equips russos fa cara de ser el més desigual. Entre l’Eurolliga i la VTB, quatre partits i quatre triomfs per a l’equip d’Itoudis amb un diferencial de +62. El CSKA no podrà disposar de Hines i en el Khimki s’haurà de veure si Honeycutt i Anderson són a la partida, però més enllà de les lesions el cert és que la maquinària vermella va a una altra velocitat. Equip amb l’atac més efectiu i la tercera millor defensa, els problemes que a vegades té per controlar el rebot no haurien de veure’s contra un Khimki molt fluix en aquest aspecte.

Panathinaikòs-Madrid

La sèrie, en directe per Esport3, s’inicia amb l’absència de Campazzo (8,4 punts i 4,8 assistències), que serà intervingut per un problema al genoll. Laso perd un base ara que Xavi Pascual sembla haver trobat els mecanismes per readaptar la rotació exterior amb la tornada de Mike James (14,8 punts). La comoditat dels dos equips depèn en gran mesura de l’encert en el tir exterior –entre uns i altres sumen nou jugadors per sobre del 40% en triples–, i caldrà veure com influeix en l’arbitratge la percepció de la realitat de Giannakopoulos, el propietari del Panathinaikòs. S’entreveu clau el rendiment de Causeur i Ayón.

Demà més

Demà serà el torn del Fenerbahçe i el Baskonia, d’una banda –també en directe per Esport3–, i de l’Olympiacòs i el Zalgiris, de l’altra. L’equip de Pedro Martínez sortirà mutilat per la baixa de Granger (9,6 punts i 5,3 assistències), com a mínim en els dos partits a Istanbul. Quant al duel entre grecs i lituans, intriga per veure com es mou l’equip de Jasikevicius, sense experiència en aquest punt de la trama, contra un rival programat per multiplicar-se a l’abril i al maig.

3
equips
dels vuit del ‘play-off’ tenen quatre jugadors amb més de 10 punts per partit: el CSKA, el Panathinaikòs i el Fenerbahçe.
5
equips
que han anotat més cada 100 possessions són en el ‘play-off’: el CSKA (108,9 per 100 possessions), el Madrid (104,3), el Fenerbahçe (103,5), el Baskonia (102) i el Zalgiris (101,5).
7
equips
dels vuit que menys punts han rebut per cada 100 possessions continuen vius –tots menys el Zalgiris, novè, que n’ha rebut 98,9.
Avui
CSKA - Khimki 19 h
Panathinaikòs - Madrid 20.15 h
Demà
Fenerbahçe - Baskonia 19.15 h
Olympiacòs - Zalgiris 20.15 h
Dijous
CSKA - Khimki 19 h
Panathinaikòs - Madrid 20.15 h
Divendres
Fenerbahçe - Baskonia 19.45 h
Olympiacòs - Zalgiris 20.15 h
Hem de controlar les nostres emocions, especialment en els partits de casa. Això és fonamental
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL PANATHINAIKÒS
Campazzo no hi és, però hi ha Randle, Doncic i algun altre jugador que ens pot ajudar de base
Pablo Laso
ENTRENADOR DEL madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)