ACB

Més endreça que fressa

Lliga Endesa. El Barça, que venç el Tecnyconta en un partit en el qual Sanders torna després de més de tres mesos, s’enfrontarà a l’Andorra en el ‘play-off’ de quarts

El Barça Lassa s’enfrontarà al MoraBanc en la sèrie de quarts de final pel títol de lliga que començarà diumenge al Palau. Per acabar de lubricar mecanismes, ahir es va procurar una victòria proporcionada al moment i a les circumstàncies contra un rival que com ell no s’hi jugava res. La manca de tensió competitiva va ser notable per bé que els blaugrana s’hi van fer amb intensitat, i el més positiu és que Sanders va poder jugar uns bons minuts, els primers després de més de tres mesos lesionat. Encara desajustat de forma, es va constatar que l’aler nord-americà serà un gran fitxatge per a aquest últim mes de temporada.

El d’ahir va ser un partit jugat a la cursa, amb dinamisme, excessiu en ocasions, i només lligat en curt quan Tomic trepitjava la pista. El Barça va obrir la partida amb encert en el triple (4/5) i compartint la pilota –sis assistències en el 16-9 inicial–, i els aragonesos, molt còmodes en l’escenari –defensar no ha estat mai entre les seves prioritats–, també trobaven cistella. I malgrat el 31-20 dels deu primers minuts, els de Pep Cargol van aprofitar la primera entrada en partit de la segona unitat blaugrana –amb Sanders i Reynolds, dos jugadors nous–, per restablir els marges (36-34, 14’). La tornada d’Heurtel (22 de valoració en el descans) i Tomic va ordenar l’equip, que sense fer faltes, manava 54-44 a la mitja part.

Després, les intencions defensives van apaivagar inicialment l’atac, i sense tir exterior –8/14 triples en la primera meitat i 1/6 en el tercer quart–, va ser amb la segona entrada de les rotacions que les distàncies van agafar volada (76-60, 30’). Un marge que, establert en els vint punts tot just iniciar el darrer quart (86-65, 33’), va ser definitiu.

22
minuts
va jugar Rakim Sanders. L’últim partit que havia jugat l’aler, que ahir va anotar 8 punts, va ser el 18 de febrer en la final de copa contra el Madrid.

Dos triomfs contra el MoraBanc

El play-off entre el Barça i el MoraBanc que començarà diumenge (20.45 h) al millor de tres partits –el segon serà dimecres a camp tricolor i si fos necessari un tercer es jugaria, de nou al Palau, el divendres– té enguany tres precedents. En la primera volta, encara amb Sito Alonso, 102-92 per als de Joan Peñarroya, i fa menys d’un mes, en la lliga catalana i en la lliga, 89-70 i 94-70 per als de Pesic.