FEB

“Tornar a Girona m’ajudarà a créixer més”

Lliga Femenina. Helena Oma es mostra entusiasmada per formar part de l’Spar Citylift 2018/19, després de la cessió de mig any al Cadí

Ahir va debutar amb la selecció catalana absoluta, el premi a un tram final de la temporada magnífic, amb el Cadí la Seu. Helena Oma (Terrassa, 1996) se’n va ja de vacances i ho fa amb el futur resolt. La temporada que ve tornarà a vestir la samarreta de l’Spar Citylift. Ja tenia contracte fins al 2019, però el club gironí li va fer saber fa aproximadament un mes que hi comptava. Ella, tot i tenir algun dubte d’entrada –el Cadí volia recuperar-la i li oferia minuts–, ha acabat decidint tornar i fer-se un lloc en una plantilla que aspira a tot. “No va ser senzilla la tria, però ho vaig valorar tot: estudis, plantilla, possibilitats de guanyar títols. I va pesar més a la balança l’opció de Girona”, va raonar l’alera, que hi va afegir: “El plantejament ara és tenir una plantilla més curta i això, sumat al fet de jugar dues competicions [Lliga Femenina i Eurocopa], em pot donar marge i possibilitats per tenir més protagonisme del que havia tingut abans.”

A la Seu d’Urgell, hi ha acreditat 5,5 punts, 3,2 rebots, 1,5 assistències i 1,5 pilotes recuperades, en 21 minuts (16 partits). Uns registres molt superiors als que va tenir a Girona, tant en el primer any (2016/17) com en l’inici d’aquest darrer, condicionat pels problemes en un genoll. De fet, només va participar en cinc partits (6 minuts de mitjana). “És evident que anar a la Seu d’Urgell m’ha anat molt bé. Allà hi he recuperat la confiança. En Bernat [Canut] m’ha donat oportunitats i crec que les he aprofitat. He fet clarament un pas endavant.”

El futur

Oma es mostra entusiasmada quan se li pregunta per la confecció de la plantilla de l’Spar Citylift de cara a la temporada que ve. Ja hi ha, a més d’ella, sis jugadores més confirmades (Núria Martínez, Laia Palau, Rosó Buch, Keisha Hampton, Bea Sánchez i Nádia Colhado). “L’equip fa molt bona pinta i té qualitat, amb dues veteranes com la Núria i la Laia. Seré la més jove i segur que aprendré moltíssim de la seva experiència. Crec que, globalment, tornar a Girona m’ajudarà a créixer molt més.”

REACCIONS

La decisió va ser complicada perquè el Cadí també em volia, però ho vaig valorar tot: estudis, plantilla, possibilitats de guanyar títols
L’equip fa molt bona pinta, amb dues veteranes com la Núria i la Laia. Aprendré molt de la seva experiència
Helena Oma

PepsiCo, nou patrocinador

L’Uni ha tancat un acord amb PepsiCo perquè es converteixi en patrocinador els dos anys vinents, fins al febrer del 2020, amb una opció de renovació per a la temporada següent. A més de la presència de publicitat de la marca durant els partits de l’Spar Citylift, els aficionats podran trobar tots els productes de la companyia a Fontajau. “Sempre és una bona notícia que una empresa tan coneguda aposti pel bàsquet femení”, deia el director general, Xavi Fernández. PepsiCo té un pla per créixer a la zona de Girona pròximament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)