ACB

El deure i l’obligació

Lliga Endesa. El Barça Lassa està obligat a vèncer avui (19.45 h) a la pista del MoraBanc Andorra per no quedar per segona temporada consecutiva fora del ‘play-off’ en els quarts de final

El Barça Lassa de Svetislav Pesic juga aquest vespre (19.45 h, MD1 55) la quarta final de la temporada, en aquest cas contra el MoraBanc Andorra.

Les tres primeres, en camp neutral i en una situació anormal –el tècnic feia set dies que havia agafat l’equip–, les va tirar endavant i li van servir per alçar el títol de copa, el primer trofeu en tres temporades i mitja. Si bé essencialment es tracta d’una situació com la viscuda a Las Palmas, guanyar o cap a casa, avui les connotacions són unes altres.

D’entrada perquè el Barça se la jugarà a la pista del rival, un contrincant en un magnífic estat de forma i de sensacions amb la motivació addicional de poder classificar-se per primera vegada en la seva història per a les semifinals de l’ACB. A més de les circumstàncies de l’equip de Joan Peñarroya, la camisa de força per als jugadors blaugrana és que el Barça està obligat a vèncer per no perdre, no pas per guanyar res. I això tant des d’un punt de vista formal –el triomf portaria l’eliminatòria a definir-se en el tercer partit, divendres al Palau (19.45 h)– com especialment social, de club: si bé des de fa uns anys la secció viu en la mediocritat, agenollar-se en els quarts de final està molt lluny de les expectatives i de la significació de l’entitat –sense passar per alt que seria la segona temporada consecutiva en què al Barça li sobraria el mes de juny.

El d’avui, que es jugarà en una Bombonera plena a vessar, és el quart partit entre els dos equips en els últims 30 dies. Després del 89-70 a favor del Barça de la Lliga Catalana, Pesic va recordar allò que no hi ha dos partits iguals, i quatre dies després els seus jugadors el van contradir i van tornar a derrotar els tricolor per 94-70. Pesic continua pensant el mateix, i els jugadors voldran ara donar-li la raó.

4/06
dilluns
vinent arrencarà la semifinal entre el Baskonia i el vencedor d’aquesta eliminatòria, passi el que passi avui.
El MoraBanc és un equip molt competitiu, com el seu entrenador. Necessitarem molta defensa, intensitat i joc físic
Hem d’estar molt concentrats: són un equip que no dubta i que juga molt ràpid. La defensa de transició serà clau
Svetislav Pesic
El Barça segueix sent el favorit. Amb Pesic està fent molt bé les coses, amb un bàsquet que m’encanta, contundent
Volem que se’ns reconegui en el nostre joc i si som nosaltres estic molt tranquil, tot i trobar el millor Barça
Joan Peñarroya
Em trobo bé i vull estar amb l’equip. Estem contra les cordes, però no pensem que serà l’últim partit
Juan Carlos Navarro
El Barça vindrà a apujar el nivell dels contactes i sabent el que es juga. Ho sabem i hem d’estar preparats
Oliver Stevic

Sis equips han remuntat un 0-1 en contra

En el format d’eliminatòries al millor de tres partits en els quarts de final del play-off, que s’utilitza des del 2008 i que també es va fer servir entre el 1984 i el 1996, el MoraBanc Andorra és tot just el dissetè de 92 equips que s’ha avançat 0-1. Amb aquesta arrencada, en vuit ocasions l’eliminatòria s’ha acabat amb 0-2, en tres amb 1-2 i en sis amb un 2-1, justament el que persegueix el Barça, que s’ha de refer del 76-94 encaixat diumenge a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)