ACB

Rudy encara s’enlaira

Lliga Endesa. La impensada aparició de l’aler en el quart partit de la final li va valer un reconeixement que exemplifica la realitat del Madrid

Rudy Fernández (1m95, 1985) i el Real Madrid anunciaran aviat la renovació per dues temporades d’una vinculació que data de l’estiu del 2011, quan el jugador format en el Joventut de Badalona va tornar de l’NBA.

Per celebrar un acord concretat fa dies, dimarts en el quart partit de la final contra el Baskonia Rudy va interpretar una actuació individual que ni els més incondicionals de la casa recordaven –27 punts i 5 assistències en 25 minuts–, amb un segon quart especialment memorable: 17 punts i 21 de valoració en 10 minuts, amb 1/2 de 2, 4/5 triples i 3/4 tirs lliures, 2 assistències, 2 recuperacions i 2 faltes rebudes. Amb 7 punts i 3,3 de valoració en els tres primers partits de la sèrie, l’actuació en el quart li va valer el reconeixement d’MVP (33 de valoració). Oportú –fins dimarts, Carroll, Doncic i Tavares havien fet molts més mèrits que ell per emportar-se el guardó en cas de triomf blanc–, Rudy va afegir el trofeu individual als tres MVP de copa (2004 i 2008 amb la Penya i 2015) i al de Supercopa (2012), igualant Llull en nombre i el seu company i Bodiroga com a únics jugadors designats MVP en les tres competicions.

Lluny de la regularitat en el rendiment de les quatre primeres temporades, Rudy ha hagut d’anar redefinint el seu rol en el conglomerat de talents en el qual s’ha convertit el Madrid, una comprensió necessària per poder continuar formant part d’un projecte guanyador –11 títols amb el Madrid, amb 2 Eurolligues i 4 lligues– en el quals, ell i Causeur en la final de Belgrad en són els penúltims exemples, qualsevol pot ser decisiu.

5
guardons
d’MVP en competicions ACB té l’escorta format a la Penya, que iguala el seu company Sergi Llull.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)