FEB

Reinventant-se

Lliga Femenina. Revolució forçada en l’Snatt’s Sant Adrià, víctima de l’èxode del gruix de la plantilla i que només manté tres jugadores del curs passat

L’estrena de l’Snatt’s Sant Adrià en Lliga Femenina va ser magnífic. Es va classificar per a la copa i va segellar la salvació molt abans del final de la fase regular. Tot èxit té un contrapunt i les liles l’han sofert amb la revaloració del gruix de la plantilla. Algunes se n’han anat als equips grans del bàsquet estatal –Arrojo, a l’Avenida i Reisingerova, a l’Spar Citylift Girona– i d’altres, tot i no picar tan alt, són inassumibles ara, des del punt de vista econòmic. El club s’ha vist forçat a fer una revolució en l’equip.

“Obrim melons”

No s’ha fet un cau i net, però gairebé. De la temporada passada, tan sols continuen tres peces: Peña, López i Vila, que es va perdre la segona part del curs per una greu lesió al genoll esquerre. Hi havia d’haver una quarta peça que continués, però la capitana Cris Hurtado es passarà l’any en blanc per una lesió també de genoll.

El bloc català també ha tingut baixes –Llobet i Claret se n’han anat al Mataró Boet, a LLF2–, però serà el lligam entre l’exercici passat i l’actual. Un exercici en què també s’ha canviat de tècnic. Fabián Téllez ha marxat al Mann Filter i ha agafat el timó Glòria Estopà, entrenadora de la casa i que tindrà el difícil repte de fer carburar una plantilla molt renovada. “Sabem qui som i fins on podem arribar. Obrim melons; hem de fer apostes amb jugadores joves i econòmiques. I l’hem d’encertar, perquè no tenim marge de rectificació”, explicava Dani Poza, el director esportiu, que hi afegeix: “L’any passat vam encertar-la molt i per això tot va anar bé. Intentarem repetir-ho, però no és gens fàcil.”

Dels cinc fitxatges fets oficials, cap ha jugat mai a la Lliga Femenina. Tres arriben de la NCAA –Ayuso ha estat només un curs a Oregon, i Wright (Florida State) i Jespersen (South Florida) tanquen cicle–; Lázaro, que cobreix la baixa d’Hurtado, havia fet la seva carrera sempre a LLF2 i l’única amb experiència a Europa és Dunham. Ve de fer 16,3 punts i 9,3 rebots en la lliga grega amb el Niki Lefkadas i fa dos anys va jugar en Lliga Femenina, en el Mann i el CREF. “Tenim una idea molt definida de joc, amb quatre obertes i una única referència interior. Hem apostat per peces polivalents, que siguin dinàmiques i puguin jugar en més d’una posició. Per exemple, Jespersen també pot actuar de quatre o Dunham, de tres”, subratllava Poza, a qui li falten dos centers per donar per tancada la plantilla. Són les jugadores més cares i les liles tenen el condicionant afegit que no poden ser extracomunitàries perquè les places són per a Wright i Dunham. “No ens fa por la gent jove. Si tenen talent, saben que a Sant Adrià tindran una oportunitat”, diu.

*2017/18
Bases
Andrea Riley 1,67 m, 1988
Laura Peña. 1,71 m, 1998
Exteriors
Helena López 1,66 m, 1996
Ítziar Llobet. 1,81 m, 1993
Mireia Vila. 1,82 m, 1991
Belén Arrojo. 1,88 m, 1995
Interiors
Cris Hurtado. 1,87 m, 1992
Marta Claret. 1,84 m, 1992
Julia Reisingerova. 1,94 m, 1998
Mariam Coulibaly. 1,92 m, 1997
Bojana Kovacevic. 1,92 m, 1996
Entrenador
. Fabián Téllez
*2018/19
Bases
Aina Ayuso * 1,75 m, 1999
Laura Peña 1,71 m, 1998
Exteriors
Helena López 1,66 m, 1996
Imani Wright * 1,75 m, 1995
Mireia Vila 1,82 m, 1991
Maria Jespersen * 1,85 m, 1994
Interiors
Haley Dunham *. 1,88 m, 1987
Mònica Lázaro *. 1,88 m, 1986
Entrenadora
. Glòria Estopà (*) (*) - fitxatges d’aquest estiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)