Eurolliga

Al mercat encara hi ha peix

Eurolliga. Una vintena llarga de bons jugadors que la temporada passada van jugar en la millor lliga d’Europa continuen sense equip, entre ells Westermann, KC Rivers, Augustine i Marko Todorovic

Una de les ordenances no escrites del mercat explica que a l’agost encara es poden fer grans equips. Els clubs que viuen en l’economia de guerra troben jugadors que es posen nerviosos perquè no tenen “res”, jugadors que al juny o al juliol no podrien fitxar de cap de les maneres. Quant als clubs grans, en el seu particular decàleg es fa referència a l’agost com el moment en què poden trobar aquella ganga que els arrodoneix la panoràmica. I qui diu l’agost esmenta el setembre. Fa tres anys, un dels millors Baskonia de la història va fitxar Ioannis Bourousis dues setmanes abans de començar la lliga. Material inflamable, el pivot va ser la peça que mancava a l’engranatge de Velimir Perasovic i Agustí Julbe per fer rutllar l’equip que després va enlluernar i que va quedar-se a una possessió de disputar la final de l’Eurolliga.

Cap a trenta

L’inici de la pretemporada ja està enfocat però al mercat encara hi ha peix, i agafant les plantilles de la passada Eurolliga l’oferta que es presenta compta amb una vintena llarga de bons jugadors que no tenen contracte per a la imminent temporada.

En la posició de base hi ha gent com ara McCollum, Jerrells, Rochestie –el montenegrí apunta a la lliga xinesa–, Cole, Udrih o Westermann –intervingut en un disc intervertebral a les acaballes de la temporada passada, la incògnita en el seu cas és la resposta física–. Quant als jugadors de perímetre, destaquen James Nunnally, KC Rivers i Erick Green. Com ells, tampoc tenen equip l’exblaugrana Rakim Sanders i Sonny Weems.

On n’hi ha per triar i remenar en les posicions interiors, amb Jason Thompson, Thomas Robinson i James Augustine donant renom al llistat. Des del punt de vista dels equips de l’ACB, Marko Todorovic, jugador considerat de formació i que després de tres anys al Khimki ja ha guanyat uns bons quartos, podria acabar sent el que es coneix com una oportunitat de mercat. Molts agents lliures i alguns que tenen contracte però que no els volen, com ara Jordan Theodore (Milà) i Derrick Brown (Anadolu Efes).

Altres lligues

Quant als jugadors que van acabar en l’ACB, entre d’altres continuen sense el futur definit Nico Laprovittola, DJ Seeley, Jaka Blazic, Vlado Jankovic, Milko Bjelica, Tomás Bellas, Gal Mekel i Devin White. I un gros important de jugadors provinents de l’òrbita de l’NBA, com per exemple Paul Zipser o Brandon Paul, en aquest cas, amb experiència en la Lliga Endesa.

Bases
Errick McCollum Anadolu*
Toney Douglas Anadolu
Curtis Jerrells Milà
Taylor Rochestie Estrella Roja
Phil Pressey Barça Lassa
Norris Cole Maccabi
Beno Udrih Zalgiris
Leo Westermann CSKA
Exteriors
James Nunnally Fenerbahçe
KC Rivers Panathinaikòs
Erick Green València
Rakim Sanders Barça Lassa
Sonny Weems Anadolu
Hollis Thompson Olympiacòs
Nemanja Dangubic Estrella Roja
Interiors
James Augustine Unicaja
Dejan Musli Brose
Luka Mitrovic Brose
Alen Omic Estrella Roja
Artsëm Parakhouski Maccabi
Marko Todorovic Khimki
Thomas Robinson Khimki
Adreian Payne Panathinaikòs
Zach Auguste Panathinaikòs
Victor Khriapa CSKA
Victor Rudd CSKA
Jason Thompson Fenerbahçe
(*) últim equip

Feldeine i Dangubic

James Feldeine i Nemanja Dangubic van acabar la temporada amb l’Estrella Roja. El dominicà, amb contracte garantit per a la 2018/19, està negociant una rescissió perquè sense participar en l’Eurolliga el club no pot assumir el compromís. Quant al serbi, amb contracte fins al juny del 2018, al febrer va deixar de jugar per unes molèsties al genoll que arrossegava de feia temps i ja no va tornar. Primer va anar a Munic per seguir un tractament conservador, i després i fins fa poc ha estat a San Antonio –els Spurs tenen els seus drets en l’NBA– fent fisioteràpia i rehabilitació.

Tyrese Rice s’ofereix

“Mai hauria pensat que arribaria el moment que seria agost i no tindria cap oferta”, va escriure dimecres a Twitter Tyrese Rice (1987), que tot seguit s’oferia: “Algú necessita un jugador?” Després de signar per dues temporades amb el Barça Lassa fa dos estius i haver d’entrenar-se amb el segon equip fins al gener en la segona, Rice va rescindir el contracte amb el club blaugrana i va acabar jugant 18 partits en la lliga xinesa, amb el Shenzhen, amb 18,9 punts i 4,6 assistències de mitjana i derrota en els quarts de final (3-2) del play-off contra el Guangsha de Bourousis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)