ACB

El MoraBanc es posa avui en marxa

Lliga Endesa. Els tricolor passaran les preceptives revisions mèdiques i demà faran el primer entrenament

Gairebé dos mesos i mig després de l’eliminació contra el Barça en el play-off –derrota 1-2, portant-lo al límit–, el MoraBanc es torna a posar en marxa. El projecte 2018/19 arrenca amb novetats, i la principal és a la banqueta. Després de vuit cursos, Joan Peñarroya no serà el tècnic tricolor –enguany, i després de deixar el principat, es va comprometre amb el Baxi Manresa– i el seu lloc serà ocupat per Ibon Navarro, que sap que té el llistó alt.

Tots els jugadors ja van anar arribant durant el dia d’ahir a Andorra. Avui, toca passar les preceptives revisions mèdiques i serà a partir de demà quan s’iniciaran els entrenaments. El club, que enguany competirà també a l’Eurocopa, manté el bloc de la temporada passada, amb sis elements que continuen (Andrew Albicy, Guille Colom, David Jelinek, David Walker, Oliver Stevic i Moussa Diagné). Aquest últim, ara en propietat després d’haver jugat al MoraBanc en l’exercici passat com a cedit pel Barça. De les cinc arribades, tres ja coneixen la Lliga Endesa (Rafa Luz, Dylan Ennis i Shayne Whittington). Per a Michele Vitali, serà la primera experiència fora d’Itàlia i, en el cas concret de Reggie Upshaw, viurà la segona campanya de professional a Europa. Ve de fer un bon any a Alemanya, amb els Walter Tigers Tuebingen.

El cas Beka

La plantilla tricolor encara no està tancada. Hi ha els onze jugadors confirmats i s’hauria d’arrodonir amb una altra peça, que no serà Beka Burjanadze. El georgià es va passar la temporada passada en blanc per un problema al genoll dret i, veient que no arribava a temps per començar la feina amb el grup ara, se li va fer saber que se li volia buscar una sortida, ja fos cedit o amb rescissió. Té contracte fins al 2019. Al final, la via activada és la rescissió, ja que Burjanadze té una proposta damunt la taula del Guipúscoa. Això sí, el club basc el vol amb la carta de llibertat.

Una vegada resolt això, el MoraBanc agilitzarà les negociacions amb John Shurna, amb qui hi ha bona sintonia, per renovar un any més. L’aler pivot amb passaport lituà va fer 6,7 punts (38,3% en triples) i 3,1 rebots en 22 minuts en la passada Lliga Endesa.

LA XIFRA

5
incorporacions
ha fet el club del Principat a l’estiu (Luz, Ennis, Vitali, Upshaw i Whittington), a banda de la del tècnic Ibon Navarro. També ha adquirit ja en propietat Diagné.

Els catalans, més endavant

L’activitat al Divina Joventut i al Baxi Manresa començarà a finals d’aquesta setmana. Els jugadors dels dos equips estan convocats per passar les revisions mèdiques entre el dijous 16 i el divendres 17. L’inici dels entrenaments, preferentment físics en el primer tram de la pretemporada, seria l’altra setmana, a partir del dilluns 20. Per la seva banda, el Barça Lassa ha citat tots els seus jugadors el 23 d’agost per començar la feina de grup, que es durà a terme entre la ciutat esportiva Joan Gamper i el Palau Blaugrana. En tot cas, el cos tècnic treballarà des d’avui mateix a les instal·lacions del club i, per tant, qui ho desitgi pot avançar la seva arribada i començar a exercitar-se per adquirir to físic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)