FEB

Únicament retocs

Lliga Femenina. Garantia de continuïtat en el Cadí la Seu, que ha pogut retenir sis jugadores i el tècnic Bernat Canut de la temporada passada

No ha arribat a l’extrem del Guipúscoa i l’Avenida –nou i set renovacions, respectivament–, però hi ha quedat a prop. El Cadí la Seu va tenir a tocar el curs passat la copa i el play-off, i ha interpretat que fer confiança al gros de l’equip i del cos tècnic és el primer pas per intentar un nou assalt aquest any. Així, la plantilla que començarà a treballar a finals d’agost no serà gaire diferent de la que va cloure el passat exercici, a l’abril. Continuaran sis jugadores (Díaz, Pujol, Vilaró, Kraker, Richards i Bahí) i també el tècnic, Bernat Canut. I, a priori, la idea de l’entitat era retenir més peces, però no ha estat possible, per diferents raons. Caitlyn Ramirez ha anat a Israel, amb una proposta irrebutjable del Maccabi Ranana; Helena Oma ha tornat de la cessió a Girona i l’Spar Citylit se l’ha quedada i Marta Montoliu ha anat al Mann.

Els canvis

“El més important, i més en una lliga tan curta i intensa com la Lliga Femenina, és no començar de zero. Tenim una base feta i, a partir d’aquí, tot és més fàcil”, explica Bernat Canut, que subratlla que les que ja hi eren hauran de marcar el ritme, dur els galons en la pista: “Vilaró, Bahí, Kraker són jugadores que han d’estirar, però el que ens permetrà, o no, de fer el salt de qualitat durant la temporada són les apostes que fem.” El punt de partida, però, com sempre, serà la permanència.

De les quatre incorporacions –cinc si s’hi compta Anna Palma, repescada del Segle XXI–, només Etxarri té experiència a Lliga Femenina. Sklepowicz és el primer cop que surt de Polònia, però Canut la veu preparada i complementària a Yurena Díaz: “Són com el blanc i el negre. Yurena és més directora i ella és més anàrquica, intensa i pesada en defensa. Això ens dona dos registres i podria fer que juguessin juntes algun cop.” En el joc interior, hi ha hagut dos fitxatges, i tant Aijanen com Oursler venen de l’NCAA. “La temporada passada va faltar volum en la pintura i ho hem intentat compensar. Potser ens faltarà el tir exterior de la Caitlyn, però això també ho pot fer la Geo [Bahí], per exemple”. Oursler, que ve de fer 12,7 punts, 6,6 rebots i 1,9 taps a Buffalo, està cridada a ser, de les noves, la més important en una plantilla que enguany té una mitjana d’edat de 23,1 anys.

LES VALORACIONS

Les renovacions ens donen un bon punt de partida, però el que ens permetrà de fer o no el salt de qualitat són les apostes que fem
L’Ari [Pujol] podia haver tornat el curs passat, però no vam voler forçar. La lesió està oblidada i tornarà en forma
Bernat Canut
Bases
Zuzanna Sklepowicz * 1,72 m, 1996
Yurena Díaz 1,78 m, 1993
Exteriors
Ariadna Pujol 1,85 m, 1995
Andrea Vilaró 1,82 m, 1993
Mehryn Kraker 1,83 m, 1994
Irati Etxarri * 1,87 m, 1998
Anna Palma * 1,85 m, 2000
Interiors
Shereesha Richards 1,85 m, 1993
Anniina Aijanen * 1,88 m, 1995
Georgina Bahí 1,90 m, 1989
Cassie Oursler *. 1,90 m, 1995
Entrenador
. Bernat Canut (2a) (*) - fitxatges d’aquest estiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)