ACB

Todorovic dona el seu sí condicionat a la Penya

Lliga Endesa. El montenegrí jugarà a la Penya sempre que els Rockets no el fitxin, cosa poc probable, i s’arribi a un acord amb el Barça pels seus drets ACB, cosa que sembla encarrilada

Hi hauria d’haver un canvi de rumb molt gran perquè Marko Todorovic no jugui el curs vinent a la Penya. Només hi ha dos condicionants que ho impedirien: que fitxés pels Rockets, que són qui tenen els seus drets NBA, o que no hi hagués una entesa amb el Barça pels seus drets ACB, cosa que sembla també que s’està encarrilant. El més important, però, és que Marko Todorovic ja ha donat el seu sí condicionat a la Penya per revalorar-se a Badalona. L’acord és només per un any. Després de tres anys al Khimki, on ha cobrat més d’un milió d’euros per cada temporada, el montenegrí busca tornar a ser important perquè a Rússia pràcticament no ha jugat.

El Barça trobarà solució

El director esportiu blaugrana Nacho Rodríguez té com a objectiu, lògicament, treure un rendiment econòmic dels seus drets ACB sobre Todorovic. Ara mateix està obert a trobar-hi una fórmula que deixi satisfet a tothom. Ara per ara cap equip ACB pagaria els quasi 100.000 euros que va pagar el Barça en el seu dia per Todorovic –el jugador va posar una part de la seva butxaca per arribar als 175.000 euros que va rebre la Penya–. És per això que el club blaugrana veuria amb bons ulls rebre els diners el curs vinent perquè si Todorovic fa una bona temporada a Badalona tindrà ofertes. El Barça també treballa amb la possibilitat de posar una clàusula a Todorovic per si a mitja temporada estigués jugant tan bé que rebés una oferta d’algun equip d’Eurolliga. El Barça ho vol tenir controlat tot.

L’NBA, un somni

Els Rockets poden convocar Todorovic per fer un try-out –una espècie d’entrenaments– d’aquí a un mes aproximadament. Per fer-ho no pot tenir contracte amb cap equip. La franquícia de Houston li comunicarà abans si l’espera per entrenar o no. En cas que sigui que no, Todorovic quedarà lliure per negociar en un futur amb la franquícia que vulgui de l’NBA perquè és l’últim any que tenen opció. Si no, perden els seus drets. Veient la plantilla dels Rockets sembla improbable. A aquest try-out també hi anirà, per exemple, l’italià Alessandro Gentile.

Entrenar sí, i jugar?

Marko Todorovic torna avui a entrenar-se amb la Penya. Tot i que no pot jugar partits oficials, sí que podria jugar dissabte en l’amistós a Sant Julià de Vilatorta contra la Universitat de Michigan. El montenegrí no juga amb la samarreta de la Penya des del 22 de març del 2012, a Sant Sebastià.

ELS DRETS DEL BARÇA

Busca una compensació econòmica i com blindar-lo per a l’Eurolliga

ELS ROCKETS

És l’últim estiu que té per fer-li contracte, si no, perd els seus drets

MVP de LEB Plata amb Carles Duran

El tècnic de la Penya Carles Duran coneix perfectament Marko Todorovic. Va ser el seu entrenador al Prat quan el vinculat de la Penya jugava a la LEB Plata, els cursos 2010/11 i el 2011/12. En aquesta segona temporada va acabar sent l’MVP de la lliga regular amb una valoració mitjana de 20,38 fent 16,6 punts i 8,1 rebots per partit. Sense pràcticament protagonisme en el primer equip amb Salva Maldonado, va acabar fitxant pel primer equip del Barça, on no va tenir continuïtat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)