ACB

‘Déjà-vu’ blaugrana

Lliga Endesa. El Barça repeteix vells errors i fa la sensació que no hi ha líder i que a l’equip li falta ànima

Qui hagi anat tot l’estiu de vacances i diumenge veiés la final de la Lliga Catalana podria pensar que durant els tres mesos que han passat des de l’últim partit contra el Baskonia a l’ACB fins ara no ha canviat res. Un déjà-vu blaugrana. Els de Pesic continuen amb vells errors i s’ha de buscar una solució de manera immediata. No tant pels resultats, sinó sobretot per evitar entrar en una espiral negativa que no ajuda a construir.

Qui és l’estrella?

És segurament un dels problemes. Sense Hanga ni Ribas, lesionats, el lideratge de l’equip, qui s’ha de jugar el tir final a priori hauria de ser per Pangos o Singleton. Però tampoc està clar. La idea del tècnic és fer un bloc, però a l’Eurolliga tothom sap qui són les estrelles de Madrid, CSKA o Milà més enllà que al seu costat hi hagi altres estrelles. I l’altre gran debat: acceptarà Heurtel ser el base suplent?

Si Hanga està lesionat...

En la posició de tres ara mateix hi ha un problema. Pesic vol donar protagonisme a Claver tot i que no és un tres i Blazic és un bon complement però no és un titular per al Barça.

Temps d’acoblament

La sensació és que s’han fet diferents fitxatges que s’han d’adaptar al que suposa jugar en un gran d’Europa. Jugadors com ara Smits o Pustovyi venen d’equips menors on el seu rol no tenia res a veure amb el que han de desenvolupar. El problema és que en un club com el Barça temps per acoblar-se no existeix.

Urgències

Tot i que el curs passat es va guanyar la copa, aquest és un botí massa pobre per a la inversió que hi ha. Sumat al fracàs dels últims anys, el Barça necessita amb urgència sumar títols i ara està lluny del què s’espera de l’equip ni per ser capaç de competir en la final contra el MoraBanc.

La irregularitat de Kuric

Va arribar per substituir Koponen, però el problema és saber si el nord-americà és un jugador capaç de ser regular en un equip com el Barça. Al Gran Canària sí que ho va ser, però a l’equip blaugrana no es pot jugar bé un partit i quatre no.

Ànima

Qui estira del carro quan les coses van malament? Oriola seria un dels motors per poder-ho fer sempre que sigui a la pista. L’altre expert seria Singleton, que en la distància curta pot ser un líder, però que potser no és, acabat d’arribar, qui assumirà els galons per agafar del coll algun company quan les coses no surtin bé.

2 AMISTOSOS ABANS DE LA SUPERCOPA

Abans de la supercopa a Santiago de Compostel·la el 21 de setembre –el sorteig d’emparellaments és demà, on pot tocar Baskonia, Madrid o Obradoiro–, el Barça jugarà demà contra el Partizan a les Borges Blanques (20.45 h. Esport3 i Barça TV) i dissabte a la pista del Arka Gdynia de Polònia, que jugarà l’Eurocopa, segona competició europea.

A TENIR EN COMPTE

6
nous reforços
ha tingut el Barça aquest estiu amb l’arribada de Smits, Pangos, Pustovyi, Kuric, Singleton i Blazic.
12
minuts
només han jugat els quatre joves del Barça B que han fet la pretemporada: Sergi Martínez, Pol Figueras, Atoumane Diagne i Aleix Font. Aquest últim els ha jugat tots 12. La resta, 0.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)