ACB

El Barça vol un títol que fa tres anys que se li resisteix

Supercopa. El Baskonia examina els blaugrana després de la desfeta de la Lliga Catalana contra un Pesic que convoca Seraphin, que fa nou mesos que no juga

El Barça Lassa afronta aquesta tarda (19.00 h, Movistar) el segon repte oficial de la temporada després de perdre la Lliga Catalana després de nou anys seguits enlairant el títol. El repte d’avui serà el Baskonia de Pedro Martínez. El mateix rival que el va deixar fora de la semifinal de l’ACB del curs passat. És un rival de màxima dificultat amb un referent com Shengelia, que ha allargat la seva vinculació amb el Baskonia, però que sobretot ha mantingut la base de la temporada passada amb la parella Huertas, Vildoza i Granger en la direcció, Garino i Janning –ja amb passaport georgià– en el perímetre i Voigtman, Diop i Poirier en el joc interior.

El Baskonia és un equip pensat per fer història perquè aquest any el club de Josean Querejeta organitza la final a quatre de l’Eurolliga en el Buesa Arena i l’equip ja ha de carburar des de la supercopa. Els bascos han disputat tres partits amistosos en què han arrasat, igual que el Barça, el Partizan (91-54), han superat de 21 punts el Breogán (62-83) i també han sumat contra el Guipúscoa (70-77).

Ribas i Hanga, no; Font, sí

Svetislav Pesic no podrà disposar de Pau Ribas, que arrossega problemes als isquiotibials, ni d’Adam Hanga, que encara no està recuperat del genoll i li resta un mes per estar en forma. Qui sí que entra en la convocatòria com a únic jove del Barça B és Aleix Font. Capítol a part mereix el francès Seraphin, que torna a la convocatòria després de nou mesos, però el mateix Pesic va assegurar ahir que segurament no jugarà: “No està preparat, però serà un dels jugadors convocats.” El pivot fa nou mesos que no juga.

Tres anys sense títol

Des del 1984, quan es va fer la primera edició de la supercopa a Alcora, el Barça ha guanyat sis títols. De fet, l’últim any que la va guanyar va ser fa tres cursos a Màlaga. El Madrid no la guanya des de fa quatre anys i els últims dos campions han estat el Gran Canària i el València.

LA PRÈVIA

El Baskonia té experiència, qualitat individual i juga un bàsquet modern: físic i amb velocitat
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA
Només tenim com a objectiu guanyar el títol, hem d’estar concentrats perquè és un rival de màxima dificultat
Kevin Pangos
base del barça lassa

El Madrid se la juga amb l’amfitrió

Després del Baskonia-Barça serà el torn de l’equip de Pablo Laso. El Real Madrid és el gran favorit en el duel contra l’amfitrió, Obradoiro (21.30 h, Movistar).

L’equip blanc, que va ser l’últim de posar-se en marxa a la pretemporada, ha fet només tres partits amistosos amb tres victòries contra Burgos (85-98), Olympiacòs (80-69) i Unicaja (47-96). L’equip blanc ha pogut treballar amb molts jugadors del primer equip i, a més, manté la base de la temporada passada amb la baixa de l’NBA Luka Doncic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)