Mundial

A quarts amb esforç

Bàsquet. L’equip espanyol femení té més problemes dels esperats contra el Senegal (63-48), però supera l’eliminatòria i jugarà contra el Canadà

ESPANYA 63 SENEGAL 48

ESPANYA:Cruz (11), Ndour (14), Nicholls (6), Palau (8), Xargay (4) –cinc–; Domínguez, Gil (3), Ouvina (7), Sánchez i Torrens (8). 20/44 de 2. 3/13 triples (2 Torrens i 1 Cruz). 14/17 tirs lliures. 39 rebots (13 Nicholls). 14 assistències (4 Palau). 82 de valoració (18 Nicholls).SENEGAL:Diarra (2), Diop (7), Diouf (9), Sy-Diop (3), Traore (2) –inicial–; Dieng (4), Sarr (7), Sidibe (4), Thiam (10). 11/39 de 2. 7/15 triples (3 Diouf, 2 Thiam i 1 Diop i Sy-Diop). 5/5 tirs lliures. 31 rebots (7 Diarra). 8 assistències (3 Diouf). 37 de valoració (12 Thiam).PARCIALS:17-18, 17-16 (34-34), 12-6 (46-40) i 17-8 (63-48).

Escaldades per la derrota contra Bèlgica, la selecció espanyola femenina de bàsquet no va repetir el guió en els vuitens de final contra el Senegal, tot i que li va costar Déu i ajuda trobar la comoditat sobre el parquet i, sobretot, el desllorigador per batre l’equip africà. En la primera part li va tocar patir de valent, sobretot per l’efectivitat de les senegaleses en el tir exterior (5 triples en els primers vint minuts). El 10-5 inicial va ser un miratge, perquè llavors el Senegal, sobretot per mitjà de Diouf, les va començar a clavar des de la línia de triples fins a aconseguir un lleuger avantatge (17-18) al final del quart. Espanya va haver de superar un parcial de 0-5 a l’inici del segon (18-25) provocat, sobretot, per una greu falta d’idees en atac. A poc a poc va anar trobant el camí cap a la cistella rival i va assolir l’empat en el descans (34-34).

Les senegaleses, que només havien anotat un triple en el segon quart, van perdre el seu principal recurs en la segona part. Això, junt amb la determinació d’Espanya, que va augmentar el ritme i va jugar de manera més fluida, les va dur a encaixar un 8-0 de les locals que va servir per apaivagar els nervis. Malgrat això, les idees en atac continuaven espesses, tot i que es van poder compensar amb la pobra aportació de les senegaleses (només 6 punts). Un triple d’Anna Cruz en l’últim quart permetia a les espanyoles bufar alleujades (53-43, 32’) i a poc a poc, amb esforç però sense un joc brillant, van consolidar la diferència. El Senegal –8 punts en l’últim quart– va quedar reduït al no res i va entregar la victòria en una segona part pobríssima en atac.

L’equip espanyol finalment va acabar 15 punts amunt en un altre partit espès. Demà disputarà els quarts de final contra el Canadà.