Eurolliga

Moscou obre un mes ple d’espines

Començar amb bon peu marca molt i condiciona, en el nou format de l’Eurolliga. És per això que el Barça Lassa té al davant enguany un repte gegantí. Primer, per la càrrega dels dos cursos anteriors en el torneig, indignes es miri per on es miri; i després, perquè el calendari no li ho posarà gens fàcil. Sis dels vuit primers partits seran a domicili, amb tot el que implica això, ja que a Europa esgarrapar triomfs com a visitant és caríssim. Avui toca Moscou (19 h, canal 53 a Movistar+) i en el tram, hi haurà també visites a les pistes del Khimki, el Zalgiris o el Panathinaikòs, entre altres. “No hem tingut sort i això és un desavantatge per a un equip nou, però no plorarem”, va exposar Svetislav Pesic ahir al migdia.

El pes de les xifres

El CSKA acredita a casa un 32-2 en els dos últims cursos, ha perdut tan sols contra el Fenerbahçe, i no ha cedit contra l’equip blaugrana des del novembre del 2012. El tècnic serbi, però, va subratllar que no sortirà ningú rendit a la pista: “No viatgem quatre hores i mitja a Moscou per perdre. Són un equip de talent, però nosaltres tenim les nostres armes. Tenen experiència, continuïtat i el factor pista, però nosaltres la motivació per guanyar.” Pesic va relativitzar el 3-0 en l’ACB –“sense fer un gran bàsquet”– i sap el grau d’exigència del Barça: “El primer objectiu és classificar-nos per al play-off, acabar entre els vuit primers. Després i un cop allà, ja veurem si estem preparats per fer alguna cosa més.” I hi va afegir, referint-se al poc pes de peces com Pustovi o Smits en l’arrencada de competició: “Satisfer tots els jugadors no és la meva feina. Jo haig de millorar el rendiment de l’equip i guanyar. La nostra idea és omplir el Palau, i si no guanyem això no serà possible.”

El CSKA, per la seva part, s’ha desgastat més viatjant que no pas competint en la darrera setmana, amb dos +25 a les pistes de l’Enisey i l’Astana en les visites a Sibèria i el Kazakhstan.

LA PRÈVIA

No viatgem quatre hores i mitja a Moscou per perdre. Juguem contra un equip de talent, però tenim les nostres armes
Svetislav Pesic
No soc com el meu amic Pablo Laso i no puc jugar amb 12 jugadors cada partit. No soc aquí per satisfer els jugadors
Svetislav Pesic
El primer objectiu és classificar-nos per al ’play-off’ i, després, ja veurem si estem preparats per arribar una mica més lluny
Svetislav Pesic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)