FEB

Aperitiu de degustació

L’Spar Citylift suma sense gran ostentació el primer triomf a la Lliga Femenina contra un rival molt inferior en el joc interior

Colhado i Murphy marquen diferències en un dia brillant també per a Núria Martínez

*1 Nuria Martínez 29:03 15 1/4 4/6 1/2 6 5 3 20

L’Spar Citylift va resoldre amb una victòria previsible el primer partit de la Lliga Femenina, l’últim de la doble jornada de concentració a Torrejón de Ardoz. El Mann Filter de Fabián Téllez, que presentava un equip completament nou respecte al de la temporada passada, no va ser rival per a les gironines, que tot i ser conscients de la seva superioritat van jugar amb concentració i seriositat. Colhado i Hampton, sota les anelles, i Núria Martínez i Shay Murphy, en el joc exterior i en el de contraatac, van ser imparables.

La inferioritat manifesta del joc interior de les aragoneses va tenir una conseqüència lògica des del principi. Colhado i Hampton van fer el que van voler en atac en el primer quart i les jugadores de Téllez van desaparèixer de les zones de xoc i van decidir, com de fet els agrada, tirar triples des de tot arreu, començant per la seva center, Hersler. Així, mentre Hampton –l’elegància personificada– i Colhado anotaven com si res (17 punts dels 23 de l’equip en el primer quart), el Mann Filter es va mantenir viu en els primers minuts amb els triples de Hersler, i la barcelonina Montoliu i algunes bones accions de la jove mataronina Flores i sobretot de l’exjugadora del Bembibre Brittany Brown. La defensa d’anticipació i el domini absolut en el rebot i la velocitat en el contraatac van marcar abans del final del primer quart la primera diferència rellevant (10-23).

En el segon Laia Palau va estrenar-se com a anotadora de l’Uni a la lliga amb dues cistelles seguides, però el partit va baixar de revolucions. Amb tot, el concurs de triples del Mann va continuar amb Hersler i Brown de protagonistes (20-27). Reisingerova i Oma van aportar energia a l’equip des de la banqueta però encara necessiten confiança en atac. A més, des de fora continuaven sense entrar els llançaments de tres. El partit, doncs, continuava sense trencar-se definitivament fins que un parcial de 0-6 just abans del descans va aplanar definitivament el camí (26-39).

En el tercer quart l’Uni va tornar a córrer com en el primer amb Murphy com a estilet (8 punts) i amb Núria trobant el camí del triple. A sota, quan Colhado pescava una pilota sota l’anella eren sempre dos punts segurs. Per al Mann la bona notícia va continuar sent l’exhibició de Brown en atac. És un equip, però, que amb les baixes de Tania Pérez i Donstauder necessita més jugadores. Les de la banqueta no van aportar cap punt.

Com un entrenament

Amb el tercer triple de Núria només de començar l’últim quart (44-64), es va encetar l’hora de fer proves. Així, Surís –que encara no sap quant de temps estarà sense Bea Sánchez– va fer jugar Oma de quatre, com en la pretemporada, una solució que va funcionar més bé quant a dinamisme que la parella Colhado-Reisingerova, molt més estàtica. El tècnic gironí també va provar la fórmula de tres bases juntes al parquet –Palau, Núria i Rosó– en bona sintonia però sense l’eficàcia ofensiva que suposa tenir al parquet una jugadora com Murphy. En aquests últims minuts Hampton va recuperar també les sensacions del primer quart. A més, es va estrenar en la Lliga Femenina la jove del planter Aina Martín.

Dimecres toca partit a Fontajau amb la visita de l’Snatt’s Sant Adrià, el primer derbi de la temporada.

MANN FILTER

60

SPAR CITYLIFT

82

Pavelló: Pavelló Jorge Garbajosa, 500 espectadors.

Parcials: 10-23, 16-16, 18-22, 16-21.

43
rebots
va capturar l’Spar Citylift, catorze més que el seu rival, que en va perdre 19 sota la seva pròpia cistella.
8/10
en tirs de 2
són els que va completar Murphy, molts en contraatac, en el seu debut a la lliga amb l’Spar Citylift.
0
punts
van aportar les jugadores que van sortir de la baqueta del Mann Filter: Lahuerta, Esparcia, Hernández i Knight.
En atac hem jugat molt bé, trobant sempre tirs alliberats i còmodes i fent molt bones passades