NBA

Dels Lakers de LeBron al ‘three-peat’ dels Warriors

NBA. La millor lliga del món comença aquesta matinada amb els vigents campions com a rival a batre, un estiu mogut i un protagonista: ’King’ James

LeBron James és el principal protagonista de la nova temporada a l’NBA que arrenca aquesta pròxima matinada a Catalunya amb dos duels entre Celtics i Sixers i també els vigents campions Warriors contra els Oklahoma City Thunder. The King encara no jugarà però intentarà retornar als Lakers en el lloc que històricament han estat: entre els millors: LeBron serà el líder de la franquícia o fins i tot podria ser el pare de la generació de joves d’entre 21 i 23 anys on hi ha Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart o Kyle Kuzma. També hi haurà Rajon Rondo.

Les bombes de l’estiu

Destacar la nova incorporació dels campions als que s’uneix DeMarcus Cousins a 5,4 milions de dòlars per temporada formant un cinc de luxe amb Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green i Kevin Durant. Tots a les ordres d’un Steve Kerr que serà ajudant de la selecció dels Estats Units els pròxims dos anys. Els Warriors intentaran fer el three-peat -tres anells seguits- cosa que només han assolit Lakers, Celtics i Bulls.

Qui no s’ha mogut finalment Paul George gràcies als 137 milions de dòlars que ha acceptat per quatre anys per continuar al costat de Russell Westbrook a Oklahoma. I destacar també l’arribada de Carmelo Anthony a Houston -2,4 milions de dòlars- per fer uns Rockets perillós amb Chris Paul i James Harden. Qui s’ha retirat és Richard Jefferson que ho deixa als 38 anys després de 1.321 partits.

Catalans i més catalans

Seran els tres catalans de l’NBA. El base d’El Masnou, després de fer la seva millor temporada, intentarà ajudar a fer un pas més als seus Jazz que han estat intractables durant la pretemporada. Marc Gasol no s’ha mogut de Memphis esperant que la franquícia reaccioni. I Pau Gasol intentarà mantenir l’estatus en uns Spurs renovats tot i que Gregg Popovich es mantindrà al capdavant. També hi haurà altres catalans com el tècnic ajudant Jordi Fernández als Nuggets, Sergi Oliva com a director d’analítica i innovació dels Sixers, Raül López com ajudant dels Jazz o Xavi Schelling com a cap del departament de ciències aplicades a l’esport als Spurs.

El ‘rookie’ Doncic

Qui també centrarà les mirades és la d’un dels millors europeus que ha aterrat a l’NBA com és el jove Luka Doncic. L’eslovè ja ha demostrat en la pretemporada l’espectacle que pot donar.

Lebron James 33 anys
Cleveland Cavaliers a Lakers
Kawhi Leonard 27 anys
San Antonio Spurs a Raptors
DeMar DeRozan 29 anys
Toronto Raptros a Spurs
Carmelo Anthony 34 anys
New York Knicks a Rockets
DeMarcus Cousins 28 anys
Pelicans a Warriors
Tony Parker 36 anys
San Antonio Spurs a Hornets
Deandre Jordan 30 anys
Los Angeles Clippers a Mavs
Julius Randle 23 anys
Los Angeles Lakers als Pelicans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)