Eurolliga

El primer triomf tampoc arriba a Gran Canària (87-86)

Eurolliga. Singleton falla el tir per sentenciar i fa una falta innecessària en la defensa següent. Hannah lliga la primera victòria de la història del Gran Canària

La primera victòria del Barça a l’Eurolliga tampoc ha arribat a Gran Canària, en un duel que s’ha decidit en un final a cara o creu. Després d’uns tirs lliures de Singleton, tant Báez com el nord-americà han tingut triples per decantar el partit, que s’ha decidit en un últim atac canari, en què l’ex del PAO s’ha tornat a equivocar amb una falta innecessària a Hannah. El base no ha perdonat el tirs lliures i el tir de Pangos sobre la botzina ha anat al ferro: 87-86.

El Barça ha començat millor i un parcial d’1-11 ha situat el 9-19 al marcador al primer quart, amb Tomic (18 punts) fent mal a la pintura i la bona ajuda des del perímetre de Pangos i Kuric (24 punts). La màxima diferència ha arribat amb el 14-26, lleugerament retallada al final dels primers deu minuts (18-26). El segon quart, però, ha estat més fluix. L’egarenc Albert Oliver ha liderat un 7-0 inicial que ha igualat el marcador, amb Strawberry trobant la inspiració en atac fins situar els locals per davant. Al descans, tot per decidir (44-44).

La segona part ha mantingut la dinàmica de tenir Pangos de director d’orquestra i Tomic d’eix de l’atac. Una tècnica a Tillie ha facilitat un parcial de 2-10 per situar el Barça per davant (55-61) i encara hi ha hagut una segona tècnica, a Fisher, però els homes de Pesic no han pogut obrir una escletxa, tancant la mitja hora de joc en 64-69 després d’una cistella sobre la botzina de Seraphin.

L’alt nombre de faltes ha fet que el partit hagi estat orfe de ritme i continuïtat i l’últim període ha començat amb moltes pilotes perdudes. El Barça ha tingut les idees un xic més clares (66-73), fins que les pèrdues han reaparegut, donant peu als vols al contraatac d’Evans (19 punts) i Strawberry (85-84). Aleshores ha arribat el favor de Tillie, que ha xutat una tanca publicitària, guanyant-se la tècnica a un minut del final. Singleton ha fallat el tir per sentenciar, sol a la línia de tres i ha fet falta en l’entrada de Hannah.