ACB

La història es torna a repetir

ACB. La Penya anava guanyant el seu rival de divuit punts, però té un col·lapse inexplicable i acaba perdent; el curs passat a Fuenlabrada li va passar el mateix (33-52)

Es repeteix la història de la temporada passada, quan la Penya dominava a Fuenlabrada de 19 punts (33-52) i va acabar perdent. Ahir la situació va ser encara més increïble perquè es jugava a Badalona i perquè tothom pensava que l’equip madrileny estava enfonsat. En la primera meitat la Penya va arribar a manar de 18 punts (42-24) amb un joc espectacular i amb accions de talent. En el descans tot i la diferència (42-26) la sensació és que la Penya havia desaprofitat una ocasió d’or per trencar el matx. I després es va certificar el presagi perquè el Fuenlabrada va anar entrant al partit, la Penya va tenir un col·lapse sense precedents i els del Che García van ser capaços d’empatar el matx. Les defenses alternatives del Fuenlabrada van desdibuixar una Penya també condicionada per la quarta falta de Laprovittola que va fer que, amb l’argentí a la banqueta, els madrilenys anessin retallant. Amb els de Duran al darrere el naufragi va ser absolut. Una patacada que frena en sec el camí victoriós de la Penya.

I el matx semblava que tenia tots els elements per convertir el Fuenlabrada en una nova víctima de la Penya. En 3:56 minuts Lucas Nogueira va anar a la banqueta amb tres faltes i una antiesportiva, totalment descentrat. Popovic no estava encertat en el tir ben anul·lat per Ventura i Eyenga era una caricatura del que coneixem ( 0 punts i -7 de valoració en el seu retorn a Badalona).

Minuts de fantasia

La Penya estava en ratxa amb una sortida d’11-0. Ningú patia i tothom gaudia del joc verd-i-negre. Todorovic exhibia el seu talent (5 punts, 5 rebots i 3 assistències) però la sensació era que el Joventut estava perdonant un equip tocat. La màxima diferència van ser 18 punts (42-26), però els madrilenys van arribar vius al descans.

Els visitants van saltar a la pista en la represa quan ja estava a punt de començar el matx. L’esbroncada del públic va ser monumental, però la qüestió és que el Fuenlabrada va anar retallant i, coses de la vida, Popovic va situar els seus al davant (70-72) abans de lesionar-se. Però ja havia fet el més difícil, que era posar dins el partit el Fuenlabrada i ofegar de nervis una Penya que en els últims minuts va ser la viva imatge de la impotència. Un equip que va recuperar una pilota, només una, en va tornar a perdre vint i va acabar amb un 5/21 triples pels 14/31 del rival.

ELS VESTIDORS

Ens han col·lapsat amb les seves defenses alternatives i hem estat més pendents de com atacar que de defensar

LES DADES

En el tercer quart en lloc de sortir a buscar-los com en el primer temps hem anat a esperar-los
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
62
punts
va encaixar la Penya en la segona part, un fet decisiu
1
recuperació
només del Divina Joventut per vint pèrdues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)