ACB

NICO LAPROVITTOLA

BASE DEL DIVINA JOVENTUT

“La Penya és el lloc ideal per créixer no només pels joves”

Nico Laprovittola és el motor del Divina Joventut i confessa que a Badalona ha trobat la felicitat que no havia trobat als últims anys

“Parlar d’anar a la copa? Tenim clar d’on venim i quin equip som”, avisa el base argentí

EL FILL DE STOLBIZER
El base de la Penya és fill de Margarita Stolbizer, política progressista que es va presentar per ser presidenta de l’Argentina. Nico Laprovittola és un dels tres germans i va deixar el seu país per jugar a bàsquet el 2013. Amb la Penya s’ha convertit en el jugador que més minuts juga (30,14) superant els 27,5 de Dylan Ennis i és qui més pilotes perd (5) superant Doyle (3,4 Doyle).
Renovar per la Penya ha estat un encert absolut però no descarto tornar a jugar a l’Eurolliga o l’NBA; soc ambiciós

Nico Laprovittola (Moron, Argentina, 31/1/1990) es va formar a l’Atlético Lanús, d’allà al Flamengo, el Lietuvos Rytas, l’Estudiantes, els Spurs, el Baskonia i el Zenit. Però és a Badalona on ha trobat la felicitat que després de 28 anys ha buscat. Ara gaudeix jugant i això es transmet a la pista.

Després de patir el que no està escrit el curs passat per no baixara a la LEB ara estan en zona de copa i ja tenen 5 triomfs...
Un entrenador que tenia quan era petit em deia que no hi havia res millor que guanyar per tenir bones sensacions. Quan, a més, ajudes que es guanyi es gaudeix més. I es valora molt el que estem fent per la dificultat de l’ACB. El grup està molt bé.
El discurs que surt des del vestidor és no parlar de la copa. Això és premeditat?
No s’ha parlat de res al vestidor ni a quina posició hem d’estar. Però no és marcat per ningú, cadascú és diferent però en això anem en la mateixa línia. El més important és que lluitem del minut 1 al 40. Aquesta és la mentalitat. Després els resultats manen però tenim clar d’on venim i quin equip som. Hem d’anar partit a partit i no és una frase clàssica. Sinó només cal mirar el partit de dissabte.
Vostè deia a l’estiu que renovava perquè aquí havia trobat la felicitat. No troba a faltar l’Eurolliga?
Moltes vegades no es pot tenir tot. Però hi ha moments que un ha de pensar en la seva carrera i veure quines sensacions tens. Com a professional sempre vull més i m’agradaria jugar a un nivell més alt, però per mi estar a la Penya era clau ara per recuperar sensacions. Però soc ambiciós i en algun moment intentaré jugar l’Eurolliga o a l’NBA. Però a dia d’avui estic feliç a Badalona i ha estat un encert renovar a la Penya.
Va estar als Spurs a l’NBA i al Baskonia a l’Eurolliga. Per què no va tenir continuïtat en aquestes dues competicions?
A l’NBA hi vaig arribar per circumstàncies i érem quatre bases jugant-nos un lloc. No va arribar en el moment adequat de maduració. A més l’NBA és una lliga amb jugadors molt físics i jo no ho soc tant. I a l’Eurolliga a Vitòria crec que les circumstàncies tampoc van ser les ideals. Són dues lligues que com a jugador ambiciós que soc no hi renuncio a jugar-hi.
Quina importància dona a Carles Duran en el canvi de rumb de la Penya?
És una peça molt important del projecte. Està portant molt bé el dia a dia de l’equip. Té una comunicació bona amb els jugadors i una relació que va més enllà de ser entrenador-jugador. Això ens fa estar tranquils i poder treballar. Per tots és molt important.
A la pista vostè és l’amo. En el vestidor també?
No. El nostre capità és Albert Ventura, s’ho ha guanyat, s’ho mereix i jo com a segon jugador més veterà de l’equip –té 28 anys– tinc la responsabilitat de conduir l’equip.
És qui més juga de tota l’ACB amb 30 minuts de mitjana. Tenint en compte que la lliga és molt física i la tendència és fer rotacions, creu que li aniria millor jugar menys?
En ser un partit per setmana és més fàcil fer un esforç extra i jugar tants minuts. Amb una altra competència o més partits és més difícil. Però la manera que em cuido i m’entreno és per estar 30 minuts al màxim a pista. Sé la responsabilitat que tinc a l’equip. No carregar-me de faltes és clau. M’agrada ser-ne el líder però a l’equip hi ha molts líders més en diferents facetes que són claus.
Pot jugar millor?
Soc el primer en pèrdues eh... Tinc moltes coses a millorar. Hi ha coses que m’agradaria fer millor. Però m’agrada com jugo i sobretot que l’equip funcioni, l’equip té moments de gran bàsquet i que fem un joc brillant. Però ho hem de fer amb més regularitat.
Quan va aterrar al Joventut era conscient que era un club de planter, però ara que ja hi porta un any li ha sorprès?
Badalona i la Penya. És una ciutat que es respira bàsquet. Això ho veus ràpidament quan arribes. Sempre hi ha algú entrenant-se. Que tinguin oportunitats i els joves responguin. Es treballa molt bé i amb detall. És un lloc ideal per créixer. Per als joves i per mi. I l’afició entén la filosofia Penya perquè el seguidor del Joventut té molt coneixement del bàsquet i ho noto cada dia.
També és peça clau a la selecció d’Argentina. Que difícil defensar aquests colors havent-hi hagut Nocioni, Ginobili, Scola...
Em va costar molt arribar-hi i a l’Argentina valorem molt poder jugar pel país. Els últims anys els grans jugadors que hi ha hagut han posat el llistó molt amunt, ara s’està renovant la generació i reconstruint-nos per estar al mundial de Xina i hi ha molta fam per ser-hi.
Ginobili ha estat el Messi del bàsquet?
Ha estat un exemple per als argentins i esportistes. És una gran persona i com a professional ha cuidat molt la premsa, les xarxes, s’ha cuidat ell a la pista, en la salut... i hem de copiar-lo perquè és un referent.
Com a bon argentí és apassionat de futbol i de Messi?
Messi és el que és per com juga i pel que representa. És molt difícil que a un argentí no li agradi el futbol, hi ha molta passió. No sé si ha estat millor jugador Messi o Maradona però els dos són argentins.
Està nerviós per la tornada de la final de la copa Libertadores entre Boca Júniors-River Plate?
Amb nervis. A casa meva som tots de Boca i, et confessaré una cosa, tinc pocs amics de River. Per sort...
Com és Laprovittola persona?
Soc una persona molt tranquil·la, no em preocupo molt per les coses que no m’agraden. Amb els anys tinc menys paciència.
Si entreu a la copa pagues un ‘asado’ a l’equip?
Mmmm. Ja hem dit que anem partit a partit –riu– però no descarto res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)