Eurolliga

Un bany turc al Palau

El Barça no té cap possibilitat contra un Fenerbahçe que el desequilibra en atac pels diferents recursos ofensius i anul·la els pilars blaugrana en defensa

Tot i no jugar Sloukas, tant Heurtel com Pangos naufraguen contra Dixon

El Barça va perdre la imbatibilitat al Palau amb un bany de realitat, amb un bany turc. Un bany de realitat contra un Fenerbahçe que va demostrar que ara mateix està lluny del Barça, sobretot perquè té una millor plantilla –set jugadors anotant o superant els 8 punts en un gran joc col·lectiu– i amb un mestre a la banqueta. És el mirall on s’ha de reflectir el Barça del futur immediat, però, de moment, la realitat és que el Fenerbahçe està uns graons per sobre seu. La part positiva és que els de Pesic estan fent els deures i es mantenen entre els vuit millors, i ara, amb l’aturada de l’ACB, tindran sis dies per preparar el desplaçament a una pista on no es pot fallar si es vol estar entre els millors: la del Buducnost.

Sense Sloukas el Fenerbahçe va donar el protagonisme a Dixon. El petit base nord-americà –que quan va aconseguir la nacionalitat turca es va posar el nom d’Ali Muhammed en honor de l’exboxejador– va assumir el repte, va fer una exhibició en els primers minuts amb 13 punts sense error (2/2 de dos i 3/3 triples) i va portar el seu equip a dominar (10-18). Curiosament, tot i no haver-hi Sloukas, entre Pangos i Heurtel van acabar amb 2 punts i -5 de valoració. El Barça no trobava ni opcions de tir, perquè la defensa turca els ofegava. A més, Zeljko Obradovic va apostar per posar junts Lauvergne i Vesely, dos cincs que van obligar Pesic a fer seure Singleton i donar entrada a Oriola perquè fes parella amb Seraphin. El de Tàrrega va donar un altre aire a l’equip, amb 7 punts en els 2:05 minuts que va ser a pista. Els blaugrana, però, no podien frenar l’allau ofensiu d’un Fenerbahçe en ratxa que va agafar 14 punts de renda (21-35) amb tècnica inclosa i injusta a Pesic (25-39). El Palau es va encendre i va ser llavors quan, amb els aficionats pressionant, el Barça va reaccionar i va fer un parcial de 9-0 (34-39). Un triple de Guduric, però, va donar aire als seus i el Barça va acabar el primer temps amb la parella de bases Pangos-Heurtel a pista (36-45).

Després del vestidor, el Barça va sortir amb més agressivitat i va fer un 4-0 que feia il·lusionar, amb Tomic anotant quatre punts seguits –n’havia fet un en el primer temps–. Però va ser un miratge absolut. Després del 42-47, la màquina turca va rutllar a la perfecció, fins al punt de treure de la pista un Barça impotent en atac, sense trobar ni tan sols tirs lliurats i incapaç de frenar l’allau de recursos ofensius del Fenerbahçe. El parcial de 2-14 va ser contundent (44-71), i allà es va decidir tot. Pesic va intentar buscar revulsius fent entrar els inèdits Ribas i Pustovyi, però no era el dia. Fins al final va ser un monòleg turc, amb Tomic els últims 16 minuts a la banqueta, i Singleton que quan hi ha contacte físic li costa.

LA DADA

-6
de valoració
van fer entre Kevin Pangos (-4), Heurtel (-1) i Singleton (-1). Entre tots tres van sumar només 5 punts. Tomic no va estar gaire millor (5).
Hem tingut bones situacions ofensives i dono el mèrit al fet que alguns jugadors no han jugat en la seva posició habitual, sobretot en la posició de base
El Barça el veig com un dels favorits a estar entre els vuit millors; estan jugant a un nivell alt, tot i la derrota
Zeljko Obradovic
Entrenador del fenerbahçe
Hem jugat contra un equip ben organitzat, amb continuïtat, amb experiència, i tenen Dixon, que no juga gaire però quan juga ho fa a aquest nivell
No és fàcil anar a darrere des de l’inici. Es pot aprendre molt de la derrota; hem de saber jugar amb paciència
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA

Ni Mahmutoglu ni Sloukas

El base grec del Fenerbahçe es va quedar sense jugar davant la sorpresa general, perquè va fer la roda d’escalfament però després es va quedar a la banqueta vestit amb xandall però sense jugar ni un segon. L’altre referent, el capità Melih Mahmutoglu ni tan sols va viatjar, i per això va haver de jugar alguns minuts Arna, que no és habitual. Per part del Barça va quedar fora de la convocatòria Smits.

Fi al 9-0 al Palau

El Barça no havia perdut fins ara cap partit de l’Eurolliga al Palau Blaugrana i portava una sèrie de 0/3: 83-73 al Bayern, 74-58 al Maccabi i 90-80 al MIlà. En la lliga ACB tampoc havia fallat i havia superat els sis partits que havia disputat: al Gran Canària (98-78), al MoraBanc Andorra (67-63), al Tecnyconta Saragossa (99-55), al Divina Joventut (94-92), a l’UCAM Múrcia (105-73) i al Madrid (86-69).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)