Eurolliga

S’enganxa els dits

Al Barça li falta ofici en els moments importants i dona vida a un Buducnost que, empès per la seva afició, sotmet un equip negat en el tir

Hanga disposa del tir per forçar el temps extra amb 67-64, però falla el llançament

El Barça és conscient que l’èxit per acabar entre els vuits primers passa per ser intractable al Palau Blaugrana com fins ara. I si vol fer un salt més i intentar lluitar pel factor pista a quarts, que vol dir que és acabar entre els quatre millors, ha de sumar triomfs a domicili, una cosa que aquest curs semblava ja superat. Però no. Quants equips dels que acabaran entre els vuit primers perdran a la pista del Buducnost –penúltim classificat– i del Gran Canària –12è–? Pocs o cap. Deixar de sumar victòries en pistes més accessibles que la del Fenerbahçe, el CSKA o dijous vinent a Madrid, és molt important perquè ara mateix, amb 11 jornades, els favorits en l’Eurolliga ja avantatgen de quatre triomfs els blaugrana.

Vint minuts defensius

El primer temps va ser de mínims amb molts errors en el tir per part d’un i altre equip sobretot des de la llarga distància amb 3/14 triples pel Buducnost i 3/11 del Barça. A més, entre tots dos equips només van atrapar cinc rebots ofensius (3-2) cosa que va fer que hi haguessin poques segones opcions. Després d’un 0-4 de sortida del Barça, el Buducnost va fer un 8-1 i es va posar a davant (8-5). A partir de llavors, molta igualtat, però en un partit marcadament fluix sobretot en l’encert exterior.

Tres faltes de Gordic

Un dels fets claus en el primer temps és que el base titular del Buducnost va haver de marxar en el minut 4:32 amb tres faltes personals, condicionant absolutament el joc dels seus. Era un home clau, com es va veure després. La fluïdesa no era igual tot i que l’entrada de Popovic va donar més agressivitat. Però Huertel, conscient de la seva superioritat tècnica, va agafar la responsabilitat ofensiva. A un minut per acabar el primer quart, Pesic havia fet un quàdruple canvi deixant només Kuric del cinc titular a la pista. Pel Buduncost, l’entrada de Danilo Nikolic va canviar la dinàmica perquè després d’un 0/7 en triples dels seus, va encistellar-ne dos de seguits i va fer 10 punts (26-21). El Barça, però, va defensar intensament, ofegant l’ex-Barça Edwin Jackson, i va reaccionar amb un 2-10 que li va donar un altre cop el domini en el marcador (28-31). Al descans, 31-33.

En el segon temps semblava que el Barça podia demostrar ofici i rematar la feina quan es va situar 54-59 després d’un triple de Pangos. Però va quedar encallat en atac, ofegat per la intensitat i l’ambient del Moraga Arena ple a vessar amb 5.286 espectadors, que va acabar de fer perdre els papers als blaugrana. Tot i que l’arbitratge va ser casolà de forma escandalosa, el Barça va fer errors de júnior, com no treure de banda a 56 segons per al final i 64-61. Però tot i així va mostrar qualitat per entrar en el matx. En l’últim atac (67-64) Hanga va disposar del triple que hauria forçat la pròrroga, però no va entrar.

LA DADA

6/26
triples
va fer el Barça (23% d’encert) amb molts tirs alliberats que no van entrar. Kuric, el millor (2/7) i Pangos (1/6).
Derrota molt dura. Aquests partits són molt importants per ser als quarts; ens ha faltat encert durant tot el partit i no hem tingut bones sensacions
Han entrat en una dinàmica positiva i en el segon temps, amb l’afició, han controlat el partit millor que nosaltres
Adam Hanga
ALER DEL BARÇA LASSA
No hem estat encertats en el llançament sobretot en el triple, el Buducnost ha fet una defensa agressiva i ens ha faltat confiança
Hem de ser més durs, sobretot quan juguem fora de casa, perquè tots els rivals tenen molta qualitat. No estic content
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA

Pau Ribas és el descartat

Qui es va quedar fora de la convocatòria va ser el badaloní Pau Ribas, que, vist després el matx, potser hauria pogut ajudar en un dia gris en el tir exterior. La realitat, però, és que Ribas no està tenint un bon inici de temporada; a l’Eurolliga té un 16% en triples (3/18) i un 10% en tirs de dos (1/10). A l’ACB, en canvi, és el segon millor jugador en percentatge de triples, amb un 51% (14/27). De 2 n’ha fet 4/18.

Sense minut de silenci

En el partit d’ahir els jugadors del Barça Lassa van lluir un crespó negre a la samarreta en memòria de l’expresident Josep Lluís Núñez, mort aquesta setmana. Però no hi va haver minut de silenci abans de començar el matx. El Barça el farà diumenge coincidint el partit al Palau Blaugrana de lliga ACB contra l’Iberostar Tenerife. D’altra banda, l’homenatge a Navarro no serà abans de final d’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)