ACB

Sacseig a Manresa

ACB. Alex Renfroe i Justin Doellman es desvinculen sobtadament del Baxi, que queda ara molt limitat d’efectius. El base té un acord amb el Partizan

Era una situació que es podia donar, des del moment en què el Baxi Manresa va avenir-se a l’estiu a fixar finestres de tall a meitat del curs en els contractes subscrits d’Alex Renfroe i Justin Doellman. En el cas del primer, ja feia dies que havia despertat l’interès d’altres clubs –a més de ser el tercer més valorat en l’ACB (18,4), ha estat clau en alguns triomfs– i es temia la seva marxa per molt que el club, de portes enfora, ho negués. Ahir tant ell com Doellman es van desvincular, de cop i volta i per diferents raons, de l’entitat i ja no seran amb l’equip dissabte a la pista de l’Iberostar. Un cop dur i un contratemps per als del Bages ara que, amb quatre jornades per al final de la primera volta, estan amb possibilitats d’anar a la copa.

Camí a Sèrbia

Renfroe tenia una clàusula en el contracte segons la qual podia marxar a partir de l’1 de gener –la finestra durava només uns dies– a qualsevol equip que jugués competició europea, pagant un buy-out. Per això, el Baxi comptava que seria almenys a Tenerife, però tot va precipitar-se ahir. El base (1,91 m, 1986) té un acord amb el Partizan, que necessita tancar la seva incorporació abans de final d’any per poder-lo inscriure en el Top 16 de l’Eurocopa. Aquest fet va obligar a “renegociar els termes de la seva sortida”, segons el comunicat emès pel club. Això, a la pràctica, significa que el Baxi Manresa rebrà una compensació una mica més alta de la que estava estipulada inicialment. El nord-americà amb passaport bosnià va acomiadar-se ahir dels seus companys i ha enfilat camí cap a Sèrbia. El Partizan juga partit de lliga adriàtica dissabte a la pista de l’Olimpija i el dia 2 de gener debuta en el Top 16 de l’Eurocopa contra el Rytas Vílnius.

El cas de Doellman no té els mateixos paràmetres. El Capità Amèrica ha tingut molts problemes de lesions i no ha arribat ni a la meitat de partits jugats en l’ACB (6). L’últim duel se’l va perdre per una lumbàlgia. En tot cas, va sorprendre l’adeu perquè no hi havia hagut indicis previs. Sigui com sigui, la versió oficial es refereix a “motius personals” de l’aler pivot. Aquí el club no cobrarà res i simplement s’estalviarà la fitxa. “Aquesta ciutat sempre tindrà un lloc especial en els cors de la meva família en el viatge de la nostra vida. Hem decidit fer el millor per a les dues parts. No és un adeu sinó un fins aviat”, deia Doellman (2,05 m, 1985) en el comiat. La darrera pèrdua allibera plaça d’extracomunitari, ja que el seu passaport de Kosova no computa com a comunitari en la competició. Avui (12 h), el president, Josep Sáez, i el director esportiu, Román Montañez, compareixeran davant dels mitjans per explicar les sortides i si tenen algun relleu a punt.

L’equip

Les dues baixes, unides a les lesions que arrossega el Baxi (Gintvainis i Sakho), deixen l’equip molt limitat en el dia d’avui per afrontar la cita de dissabte a Tenerife. Sense base pur –el vinculat David Òrrit també està lesionat–, Peñarroya haurà de fer equilibris amb els nou disponibles. Per fora té Lundberg, Toolson, Jou, Pere Tomàs i Muñoz; i en posicions interiors, Lukovic, Dragovic, Sima i Lalanne.

*Alex Renfroe
Punts 14,1 (7è)
Tirs de dos 56,5% (35/62)
Triples 46,8% (29/62)
Rebots 3,5
Assistències 6,1 (3r)
Recuperacions 1,3 (10è)
Pilotes perdudes 2,8
Valoració 18,4 (3r)
Minuts 26,7
Partits 13
*Justin Doellman
Punts 8,7
Tirs de dos 37,9% (11/29)
Triples 31,6% (6/19) Rebots
4,5
Assistències 1
Recuperacions 1
Pilotes perdudes 1,7
Valoració 9,3
Minuts 22,8
Partits 6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)