ACB

Un Barça sense suplents

ACB. Els de Pesic tanquen el 2018 com a líders exhibint el potencial dels homes que surten des de la banqueta, que fan 50 punts; l’Obradoiro competeix però el Barça mostra concentració màxima

Líder intractable. El Barça Lassa està mostrant la seva solidesa i no només és capaç de tenir ja a la butxaca ser cap de sèrie en la copa sinó que menjarà el raïm sent primer, un senyal que les coses han canviat respecte als últims anys. Els de Pesic, oblidant la patinada a Fuenlabrada, surten mentalitzats contra qualsevol rival i l’Obradoiro, tot i competir fins a última hora –els dos últims anys havia perdut 100-76 i 102-58–, no va poder seguir el ritme blaugrana. Un dia més Séraphin va tornar a exhibir-se. I mentre ell puja, Tomic continua a baix. La frase de Pesic al final del matx és una declaració d’intencions: “Séraphin avui ha enviat un missatge a tothom.” El serbi el que diu és que qui salti a la pista hi ha de deixar la pell. Un Barça en què sembla que no hi ha titulars i suplents: ahir els homes que van sortir des de la banqueta van fer 50 punts. Qui vulgui jugar s’ho haurà de guanyar.

Tot i la baixa de Vasileiadis, el matx va començar amb l’Obradoiro perforant la cistella blaugrana, anotant els tres primers triples que va llançar, tot al contrari del Barça, que va fallar els primers quatre tirs, que van ser quatre triples (0-11 després d’una cistella de Singler). Però ràpidament els blaugrana, gràcies a una major agressivitat defensiva, igual com en el segon temps contra l’Efes, van començar a robar pilotes, a córrer i a retallar la diferència. Només de començar el segon temps el Barça ja anava al davant (21-20). Va ser amb una cistella de Séraphin, que està en un moment dolç i imparable. Sortint de la banqueta –el titular va ser Tomic però va tornar a estar desconegut– el francès va fer un recital (10 punts, 6 rebots i 17 de valoració). Els gallecs corrien i amb la guerra perduda dins la zona sumaven des de la llarga distància (7/17 triples i 5/16 de dos). En arribar al descans una petita estirada blaugrana li va donar un cert avantatge (37-32).

En el segon temps es va mantenir l’encert exterior gallec, sobretot en Obst (6/6 triples), i el partit de Singler (19), que van mantenir viu l’Obradoiro. Però amb 57-53 i sis minuts per al final un triple de Hanga va donar l’empenta definitiva. Va agafar 10 punts (64-54) i allà es va acabar la resistència dels de Moncho Fernández, que, tot i que no van abaixar els braços, ja es van veure incapaços de canviar el signe del matx.

Vasileiadis, baixa

La sorpresa abans del matx va ser que l’estrella de l’Obradoiro Kostas Vasileiadis va ser baixa d’última hora perquè va ser pare del seu segon fill, Aggelos.

ELS VESTIDORS

No és fàcil l’ACB i ho he dit moltes vegades perquè tenen nivell i tiradors, com hem vist amb l’Obradoiro

KEVIN SÉRAPHIN

Tenia moltes ganes des de feia temps de sentir-me bé físicament per demostrar per què vaig venir al Barça
Kevin Séraphin
PIVOT DEL BARÇA LASSA
El pla per a l’Aleix Font no es comenta a la roda de premsa, és intern; és el futur del Barça però ara li toca aprendre
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA
18-11
punts-rebots.
És el primer partit en què aconsegueix dobles figures. Abans havia superat els 10 rebots però no 10 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)