Eurolliga

El bitllet passa pel Palau Blaugrana

Eurolliga. El Barça estrena la segona volta contra el Darüssafaka a casa, on jugarà nou dels quinze partits

El Barça estrena l’any al Palau Blaugrana i la segona volta de l’Eurolliga amb l’objectiu d’aconseguir la novena victòria en aquesta competició i de continuar el bon moment de forma després de quatre victòries consecutives. El rival d’avui, el Darüssafaka Tekfen, va tancar la primera volta amb el pitjor balanç (2 victòries i 13 derrotes), tot i que va guanyar el seu últim enfrontament, contra l’Olimpiakòs (79-75).

Instal·lat en el setè lloc de la fase regular, el Barça espera consolidar-se en les posicions de play-off –vuit primers– en una segona volta en la qual tindrà a favor seu el fet de jugar nou dels seus quinze partits a casa. “És important guanyar aquí [al Palau Blaugrana], perquè juguem nou partits a casa i sis a fora. Demà [per avui] farem el primer pas i després veurem els pròxims”, assenyala el tècnic blaugrana Svetislav Pesic. El Barça va tancar una primera volta irregular amb dues victòries consecutives (contra el Baskonia, a Vitòria, i Anadalou Efes, al Palau) i va superar una ratxa de cinc derrotes en sis partits. Ara Pesic és conscient que l’equip ha d’agafar l’embranzida necessària per assegurar-se una posició en el play-off: “Contra el Darüssafaka comença la lluita per al play-off.”

El conjunt turc, malgrat que ocupa la cua de la classificació i que els seus números són més aviat pobres (segon pitjor mitjana anotadora, amb 75.9), ha experimentat una lleugera millora les últimes setmanes per les novetats introduïdes. Ha incorporat nou entrenador, el turc Selcuk Ernak, i el base Toney Douglas, que en cinc partits ha aconseguit una mitjana de 12,8 punts i 5,2 assistències i és el millor complement a l’estrella de l’equip, Michael Eric (13,7 de valoració). “El Darüssafaka juga un bàsquet molt moder i ha perdut molts partits ajustats, especialment els últims tres o quatre partits, quan ha vingut un nou entrenador i un nou base”, avisa Pesic sobre el rival. Pesic va destacar les “transicions ràpides” de l’equip turc i va insistir que el Barça haurà de trobar solucions per atacar una “defensa molt agressiva.”

El base blaugrana Thomas Heurtel també va comparèixer en la prèvia del partit. El jugador francès va avisar del perill de jugar contra rivals pitjors classificats que el Barça, com ho és l’equip turc, i va dir que no es poden repetir errors comesos en la primera volta: “No podem tornar a perdre com a Gran Canària o Buducnost, en la segona volta no ens podem permetre aquests errors.”

LA FRASE

El Darüssafaka juga un bàsquet molt modern i ha perdut molts partits ajustats
Svetislav Pesic
ENTRENADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)