FEB

S’hi posen tard i malament

Bàsquet. El Girona perd a Fontajau el seu primer partit amb Jordi Trias després de condemnar-se ell mateix en un inici sense intensitat

GIRONA 66 MORÓN 70

BÀSQUET GIRONA:Trias (13), Angelats (5), Xavi Costa (6), Berry (10), Cizmic (2) –cinc inicial–, Cuéllar (4), Cosialls (6), Sergi Costa (6), Alzamora (11) i Bolton (3). 13/30 de 2, 7/24 triples (2 de Xavi Costa, 2 de Sergi Costa, 1 Cuéllar, 1 Angelats, 1 Bolton). 19/22 tirs lliures. 34 rebots (12 Trias). 12 assistències (4 Trias). 75 de valoració (25 Trias)..ACEITUNAS FRAGATA MORÓN:Wright (9), Marco (8), Aramburu (9), Taylor (19), Sebirumbi (2) –cinc inicial–, El Hadki (2), Omlid (9), Rodríguez (7) i Vázquz., 22/40 tirs de 2. 5/13 triples (Omlid, Marco, Wright, Rodríguez, Aramburu). 11/13 tirs lliures. 25 rebots (6 Taylor). 15 assistències (6 Taylor). 73 de valoració (29 Taylor).PARCIALS:11-20, 13-17, 19-13 23-20.PÚBLIC:Uns 800 aficionats.

15 5 10 1039 1087

El Girona va perdre amb Jordi Trias el seu primer partit després d’encadenar sis victòries, i ho va fer contra un rival que venia a Fontajau com a víctima propícia, el Morón andalús, que havia caigut en els últims set partits amb canvi d’entrenador inclòs. Potser això, com va reconèixer Quim Costa posteriorment, va pesar en els ànims dels seus jugadors, que van sortir amb la sensació que allò seria bufar i fer ampolles. Va ser tot el contrari.

Els andalusos, qui ho diria, van sortir a la pista a menjar-se els gironins, ja fos amb Trias o sense Trias. Sense filigranes, van trencar la defensa amb una facilitat inusitada i fent cistelles fàcils davant dels nassos dels seus defensors. Els gironins, a més, van viure un autèntic drama a la cistella de l’equip rival. Sense energia, fluïdesa ni encert, ni tan sols Trias va saber posar ordre. De fet, va perdre en primera persona pilotes clares que van suposar punts per al rival. Amb 2-12 Costa va demanar el primer temps mort. Un triple d’Angelats va semblar que canviaria la dinàmica, però els errors van continuar (9-20). En el segon quart, l’equip s’hi va fer més en defensa, sobretot Alzamora. Jugades puntuals com una esmaixada de Cosialls i triples de Costa i Bolton van servir per a poca cosa. Amb Trias a la banqueta i Cizmic perdut pel parquet, els visitants, amb més energia, van saber jugar les seves cartes (24-37).

En el tercer quart, finalment, el Girona va sortir a totes, però calia remar molt. Trias i Alzamora es van posar l’equip a l’esquena. La pressió alta va començar a ser angoixant per als visitants, que tot i aconseguir la seva màxima diferència amb un triple de Marco (27-43) van sentir l’alè local després d’un parcial de 14-0 (41-43). Però l’intent de remuntada es va quedar aquí. A partir de llavors el partit va ser un voler i no poder del Girona, que certament hi va posar més voluntat que al principi però que es va trobar al davant jugadors que no es van deixar intimidar, sobretot el menut base Marco i l’aler Cameron.

Costa va provar de posar plegats Cosialls i Trias, però la fórmula tampoc va funcionar contra un rival al qual tampoc li va tremolar la mà en els últims minuts tot i una tímida reacció final del Girona.

No hem sortit amb la mentalitat adequada perquè potser ens pensàvem que seria fàcil