ACB

Xoc de trens a l’Olímpic

ACB. El Joventut, que s’ha fet fort a casa, rep el València, que ha encadenat vuit triomfs en la lliga, amb Birgander disposat a donar un cop de mà

El Divina Joventut rep aquest migdia (a dos quarts d’una) el València en un partit absolutament vital per a les seves aspiracions de jugar la copa. L’equip de Carles Duran arriba al matx en un excel·lent moment –tres victòries els últims quatre partits– però toparà contra un dels conjunts que més llançats van ara mateix en l’ACB. Els de Jaume Ponsarnau –que va arribar a tenir un peu fora del València– han encadenat vuit victòries en l’ACB i, dimarts, van tombar l’Unicaja (85-74) en l’Eurocup. El Joventut, a més, no ha trobat encara un recanvi per a Birgander, però el jugador suec es vestirà de curt per si pot donar un cop de mà als seus companys en un partit tan vital.

La lluita per classificar-se per a la copa es juga a moltes bandes. Així, el Joventut ha d’estar pendent també d’altres resultats, sobretot de l’Iberostar i el Baxi Manresa, que tenen partits molt complicats contra l’Unicaja i el Baskonia. En tot cas, una victòria el situaria amb nou triomfs, els mateixos que el rival d’avui, que ara és cinquè.

El València, equip amb què Carles Duran va estrenar-se en l’ACB el gener del 2015, ha consolidat en la seva ratxa triomfant un joc ofensiu semblant al de la Penya amb Will Thomas i Dubljevic com a líders i amb molts jugadors capaços d’anotar de tres des de totes les posicions. La Penya, molt sòlida al Palau, tornarà a girar al ritme de Laprovittola i dependrà de com pugui resistir Todorovic contra Dubljevic, Will Thomas i Mike Tobey.

Els recursos dels valencians, amb tot, són poderosos també en el joc exterior. Tot i les baixes dels internacionals Diot i San Emeterio i del jove Sergi Garcia, Ponsarnau té on triar i remenar, començant pel triplista Matt Thomas, continuant per Joan Sastre, Doornekamp, Rafa Martínez i Van Rossom i acabant amb dos jugadors formats al planter de la Penya, Guillem Vives i Alberto Abalde, que, després de perdre’s el duel de la setmana passada en la lliga per la mort de la seva àvia, dimarts va ser el millor del seu equip contra l’Unicana en l’Eurocup (14 punts i 7 rebots).

LA PRÈVIA

El València és un equip molt fort i que aspira realment a tot. Té una plantilla construïda per lluitar contra els millors de la lliga
Jugar a casa ens dona un plus per continuar guanyat i aspirar a jugar la copa
Carles Duran
ENTRENADOR DEL DIVINA JOVENTUT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)