FEB

Una de les que poden fer mal

Bàsquet. Lliga femenina. Fi de la ratxa del Cadí, que, després de set triomfs seguits i de tenir 19 punts de marge a Lugo (35-54 i 37-56), encaixa un parcial de 13-0 en els darrers 5:34 i perd

ENSINO 78 CADÍ LA SEU 69

DURÁN MAQUINARIA ENSINO:Breedlove (6), Miller (10), Nyingifa (12), Salvadores (15), O’Dwyer (18) –cinc–; Gómez (2), Novo (13), Calvelo (2) i Aliaga. 26/45 de 2, 5/17 triples (4 O’Dwyer i 1 Novo), 11/16 tirs lliures, 33 rebots (9 Miller), 11 assistències (3 Breedlove i Novo) i 89 de valoració (19 Novo i O’Dwyer).CADÍ LA SEU D’URGELL:Kraker (5), Díaz (8), Vilaró (11), Bahí (9), Hempe (14) –cinc–; Sklepowicz, Palma (2), Etxarri (2), Pujol (6), Aijanen (6) i Richards (6). 23/41 de 2, 6/21 triples (2 Díaz i Hempe i 1 Vilaró i Bahí), 5/7 tirs lliures, 28 rebots (6 Pujol), 17 assistències (5 Vilaró) i 67 de valoració (11 Kraker i Hempe)PARCIALS:16-15, 15-23, 22-24 i 25-7.

Derrota estrepitosa del Cadí a la pista de l’Ensino, un resultat que pot fer mal no perquè les del Pirineu no puguin perdre –havien enllaçat set triomfs–, sinó perquè tenien una dinàmica molt positiva, abans d’aquest partit i fins al minut 25 amb dues màximes de 19 (35-54 i 37-56). L’Ensino, només amb arguments individuals molt ben frenats fins llavors, va capgirar el resultat i, amb 65-69 a cinc minuts i mig del final, va lligar un parcial de 13-0 amb l’equip de la Seu sense nord, concedint rebots al darrere i perdent pilotes al davant.

Andrea Vilaró, amb un tir a dos segons del descans, va fer pujar el 31-38 al marcador. Era la resposta a una tímida reacció local, després que el Cadí arribés a la màxima de 9 mitjançant Aijanen a 2:16 de la mitja part (25-34). Després, Anna Palma va fer els seus primers punts en la lliga en suspensió (29-36) per consolidar el marge en set.

El segon quart va ser català, després d’un 0-11 que començava Richards per empatar a 23 i completava la dorsal 13 de tres al 17’. El Cadí s’havia refet de l’inici local (4-0, 8-4 i 14-6) amb els punts de les seves interiors. Els primers, de Hempe de tres (14-9), Bahí al contraatac (14-13) i Richards ara sí prop del cèrcol per donar el primer avantatge a les de l’Alt Urgell (14-15). Va ser, per això, la defensa la que va donar marge de maniobra a l’equip de Bernat Canut, que a 1:56 de tancar el primer quart ja havia disposat les 10 peces al parquet. L’Ensino, amb talent individual capitanejat per Salvadores, no se’n sortia amb els ajustos defensius del Cadí, molt actiu en els canvis als bloquejos.

El triple de Geo Bahí en la primera possessió de la segona meitat, quan s’havien jugat només 6 segons, semblava enfonsar l’Ensino (31-41). Era el primer cop que l’avantatge tenia dos dígits i, entre Hempe, Kraker i Yurena Díaz, el van disparar i van obligar el tècnic local a aturar el partit a 6:12 i 33-51 al marcador. Breedlove va fer després la primera cistella, un tir de 5 metres i després d’ofensiu llarg (35-51).

El posterior triple de Díaz situava el 35-54, una nova màxima del Cadí. Però va ser el triple, local, el que va capgirar la dinàmica del partit i, després, el resultat. O’Dwyer responia de tres a la segona màxima de 19 (37-56, Pujol de 4,60) i el seu següent triple (45-58) obria la reacció vermella, utòpica llavors. Perquè des d’aleshores el Cadí es va desfer en atac i només va aconseguir tres cistelles en tot el darrer quart, de Bahí a 7:10 (63-64), Hempe a 5:56 (65-67, triple) i Vilaró a 5:34 (65-69).

O’Dwyer, de tres és clar, capgirava el resultat (70-69) a 3:31 i Novo sentenciava a 2:43 amb un altre triple (73-69).