ACB

Aquesta Penya no té límits

ACB. Triomf brutal del Divina Joventut, que humilia el València agafant un avantatge màxim de 19 punts (44-25) el dia que Laprovittola no està bé (-1) i sense Birgander, però amb un Dimitrijevic brillant i un Todorovic excels

Autosuperació. Els últims partits a Badalona, contra el Tenerife i l’Unicaja, han estat d’aquells que fan créixer en el pensament de tothom la idea que no es pot jugar millor. Però en el partit següent el Joventut demostra que sí. I ho fa contra rivals de primeríssim nivell. Ahir el València arribava després de vuit victòries seguides entre ACB i Eurocopa. La Penya continua en la mateixa línia en què va acabar el 2018, amb una confiança brutal, amb un joc alegre, amb un bàsquet de primer nivell i amb un equip que ho és en majúscules. Tothom és important, i fins i tot el dia que la seva estrella –Laprovittola– fa -1 de valoració, en la pitjor entrada de sempre (2.240 espectadors), el dia que Birgander prova de jugar però no pot i el dia que el millor del partit –Todorovic– es lesiona, la Penya tampoc s’enfonsa. Els verd-i-negres continuen sumant i s’acosten al somni de la copa, que podria implicar superar el Baskonia diumenge a l’Olímpic.

El matx va començar amb una Penya encertada i sobretot intensa en defensa. El València no va aprofitar el problema interior de la Penya, que només tenia Todorovic, i en lloc d’atacar-lo amb tot el seu arsenal per carregar-lo de faltes, desgastar-lo i descentrar-lo amb Will Thomas, Mike Tobey o Dubljevic, es va limitar a jugar per fora. Això va facilitar que els verd-i-negres anessin obrint forat en el resultat davant la sorpresa general, perquè el València estava descol·locat. Ponsarnau ho va intentar tot i va donar rotació als seus 12 homes. Homes de primer nivell. Però la Penya estava llançada i va agafar un màxim avantatge de 19 punts (44-25). Laprovittola es va carregar de faltes, i va saltar a la pista Dimitrijevic, que va jugar 13 minuts en el primer temps a un nivell brutal. Al seu costat, tots els jugadors sumaven.

Nogués, de 5

Els problemes de la Penya van fer que Duran hagués de situar Nogués en la posició de cinc, i es va afegir a la festa amb caràcter, decisió i fiabilitat. Harangody hi aportava experiència i Morgan, intensitat. El factor Dawson també va ser clau, sobretot quan es va lesionar Todorovic, que havia fet una exhibició. Quedaven set minuts (69-59, a 6:35 del final). Va provar de tornar a jugar, però no estava bé, i dos triples seguits de Dubljevic van fer que el València entrés al partit (73-67). Els valencians es van arribar a situar a cinc punts (77-72), però la Penya va estar sòlida i va consumar el triomf.

I per posar la rúbrica a una festa rodona, el regal de Reis se’l va endur l’aler del Prat Joventut Pep Busquets, que és l’últim jove del planter a debutar en l’ACB.

ELS VESTIDORS

He madurat, em sento amb confiança i cada dia aprenc més, i això m’està servint per créixer com a base
Neno Dimitrijevic
El que està fent aquest equip té un mèrit increïble: és el més jove de l’ACB, amb debutants i amb problemes físics, i fa un joc brillant
Carles Duran
22
de valoració
va fer el jove base Neno Dimitrijevic i va superar així els 18 que va obtenir en el seu debut.

Todorovic no té res greu al maluc

Quan va acabar el partit, Marko Todorovic va anar al servei mèdic i se li va fer una primera exploració, que va descartar una lesió greu. El montenegrí es va lesionar en el minut 33 i, tot i intentar tornar a la pista, va haver de marxar a causa del dolor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)