FEB

Una fàbrica de tortells

L’Spar Citylift manté el to del darrer mes i apallissa un altre rival, superat des del minut dos i amb molt pocs arguments

Amb 50-10 a l’inici del tercer quart, l’Uni s’aproxima als seus rècords inclòs el de punts encaixats (31 el 2012)

L’Spar Citylift va afegir per Reis un altre tortell a la producció que està fent les darreres setmanes. És el novè triomf seguit, sis dels quals amb marges de consideració inclosa la victòria a l’Avenida l’anterior partit a casa. I partits amb rècords d’anotació (96) i diferència de punts (54) de l’Uni a la màxima categoria en la seva desena participació. Al cim del 42-96, a Ferrol el partit abans del duel amb Perfumerías, s’hi han d’afegir el 81-51 a Zamarat posterior a l’única derrota, a La Seu (86-81). 72-49 a l’Ensino, la tova al rival directe (79-53) i, és clar, els tortells també fora a la pista on es jugarà la copa (Araski 56-84) i a Bembibre (41-89).

Ahir, fins que faltaven 1:43 per acabar (Gimeno, 80-32), les gironines tenien el seu rècord de menys punts encaixats; que es manté en 31 des de la 26a jornada del curs 11/12 del Celta-Girona FC (31-64). Sí que l’Stadium ja sabia, de fa temps, el pa que s’hi dona: 28-72, el 2008, l’any de l’ascens. Aquell dia, a la LF2, la valoració va ser -9 a 100 (37 Geisa Oliveira). Ahir, 113 a -6.

“Es veu en els números, les dades són aclaparadores i mostren el treball dels 40 minuts”, afirmava Èric Surís, satisfet: “L’espectador gaudeix de l’hora i mitja de bàsquet.”

2:10

Fabián Téllez, el tècnic visitant, va demanar temps mort a 7:50 d’acabar el primer quart i després d’encaixar un primer 10-0 (10-2). Hersler havia fet el 0-2 amb tir frontal de 5 metres. L’alera pivot va ser l’única que va veure la cistella de l’Uni, fins que les rotacions del tècnic de Sant Adrià el curs passat la van dur al banc amb 6 punts (17-6 a 4:25). Per a l’Spar Citylift, menys la presència de Reisingerova al cinc per Colhado, cap novetat: Murphy va fer el triple que els donava l’avantatge (5-2), Núria va assistir (7-2 Julia al contraatac), va fer el triple (10-2) i va forçar la falta en atac (Knight a 5:57). Que la primera falta gironina fos a 3:40, de la base titular en un canvi defensiu que la va deixar sota el cèrcol amb la cinc del Mann-Filter, ja diu com ho passava el conjunt groc en atac. L’Uni va fer 4 taps en el primer quart (5 al final) i, des que Téllez va fer seure Herlser, la següent cistella va ser la de Pérez a 8:21 de la mitja part (28-9).

Més

Leia Dongue va sortir per Hampton 48 segons abans d’acabar el primer quart. Temps suficient per veure la seva disposició, en la pilota que es va llançar a terra per recollir-la al mig camp i forçar la pèrdua de les visitants. En la primera acció del segon quart en va recuperar una altra, abans que els àrbitres FEB li recordessin que acabava d’aterrar amb la falta en atac assenyalada a 9:42 del descans. Similar a la de Reisingerova, encara en procés el seu segon curs a la lliga a 17 segons per acabar el segon quart amb 47-10. Sí, sí. Eren 37 de marge. Als 20 hi havia arribat Núria al primer (26-6) i, als 30, Murphy al contraatac (40-9, 2+1) assistida per Rosó després de triple de la capitana (37-9).

El tercer quart va ser fluix i va tenir en els tres triples de Murphy el fil conductor: 55-14 el segon i 64-26 el tercer. Sense gaire res més en joc, va emergir la figura de Vega Gimeno, per a les visitants. Amb 7 punts va demostrar tenir sang, com Tània Pérez quan es va cagar en l’ofici més antic de la humanitat –ho va sentir tot Fontajau–, a 4:42 del final i amb 72-28 al marcador.

Estem en bona dinàmica, treballem bé i cada vegada millor, en defensa especialment. Aquí, a casa, ens trobem molt còmodes
Estic molt satisfet de veure l’equip endollat, tothom ha aportat i amb Dongue tenim una peça més i tothom haurà d’aportar més. Serem millors
Més que rècords, les prioritats són controlar càrregues i tenir minuts per a les joves, que s’ho mereixen pel seu treball diari

L’urna, de les de l’1 d’octubre

Els aficionats de l’Spar Citylift van col·laborar amb el club per pagar la sanció imposada pel comitè de competició de la FEB, comunicada aquesta setmana i per la presència de les antigues línies de triple al parquet en el partit contra l’Avenida el 16 de desembre. En aquell duel, ofert en directe per Teledeporte (era a les 20 h), els aficionats van desplegar una pancarta gegant reclamant l’alliberament dels presos polítics, es van fer càntics i onejar banderoles. Les línies encara seguien ahir al parquet, com els darrers quatre anys, període durant el qual fins i tot s’hi va jugar una copa, organitzada per la FEB. És la primera sanció, de 300 euros, al club gironí, que avui farà pública la xifra recaptada. Si se supera l’import de la multa, es destinarà a la caixa de solidaritat.