ACB

Tomic imperial i MVP

ACB. 37 de valoració del capità del Barça Lassa amb 23 punts i 9 rebots que ajuden a esgarrapar un triomf treballat a Burgos; Ribas (16 punts) és decisiu

El Barça Lassa es queda encara més sol al capdavant de l’ACB després de la punxada, una altra, del Madrid a la pista de l’Estudiantes. Si alguna cosa està aconseguint Pesic és que els seus jugadors surtin amb màxima mentalitat i ambició en tots els partits per petit que sigui el rival. L’única patinada va ser a Fuenlabrada. Però porta una regularitat increïble. Ja només li faltava aconseguir que el capità Ante Tomic recuperés el nivell que ha perdut els últims partits per culpa d’un virus que li va fer perdre pes. I ahir també ho va aconseguir amb un croat de rècord que va dominar quan i com va voler dins la pintura acabant amb 37 de valoració i sent l’MVP de l’ACB. Els blaugrana tots se senten importants, tots aporten i això fa que, ara mateix, sigui, de llarg, el millor equip ACB.

La visita a Burgos, on Oriola va celebrar el seu partit 200 en l’ACB, era trampa, perquè amb els canvis que ha tingut la plantilla amb l’arribada de Lima i Benite del Cedevita l’han fet més perillós. Precisament, l’aler va fer un recital des de la llarga distància amb un immaculat 6/6 triples. Això va donar vida als castellans quan el Barça havia agafat un avantatge de nou punts (14-23). Els de Diego Epifanio li van donar la volta al resultat amb un parcial de 14-2 (28-25). La igualtat ja es va mantenir fins al descans (38-40).

En el tercer quart semblava que els de Pesic fessin un parcial de 0-9 que va semblar que era l’estirada definitiva (57-66). Però al contrari. Els 9.000 espectadors del Coliseum de Burgos van pressionar el Barça i van empènyer els seus per fer un parcial de 8-0 que retornava la igualtat (65-66). El frec a frec es va mantenir fins al 72-74, quan els blaugrana van fer un parcial ja definitiu de 0-6 per trencar el matx (72-80).

Ribas, del -5 al +19

L’escorta badaloní va acabar amb 16 punts i 6 assistències, i va certificar que, des que té protagonisme, el Barça està jugant millor. Hi ha una curiositat i és que, el curs passat, Pau Ribas, en la visita del Barça a Burgos, va fer un dels pitjors partits de la seva carrera, amb una valoració de -5 i una estadística negra en 28 minuts de joc: 1/3 de 2, 0/5 triples, 1 pèrdua i 2 faltes personals. Ahir, es va poder prendre la revenja d’aquell partit amb una nova demostració que està en bon moment.

ELS VESTIDORS

La clau ha estat frenar la transició del Burgos i sobreposar-nos a l’energia que tenen per la seva afició
Svetislav Pesic

LA DADA

A Burgos hem patit, però som un equip en què tothom aporta i el lideratge ens dona motivació per no sortir-ne més
Pau Ribas
36
de valoració
era el sostre que tenia a l’ACB Ante Tomic. El 2010, en la final contra el Baskonia i en la final del 2015 contra l’equip blanc. Ahir, es va enfilar fins als 37.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)