ACB

Un punt d’amargor

ACB. El MoraBanc és a punt de capgirar un partit que semblava impossible al tercer quart (55-38, 25’). Jordan falla un tir per guanyar

OBRADOIRO 69 MORABANC 68

OBRADOIRO:Sàbat (6), Singler (17), Vasileiadis (2), Llovet (12), Brodziansky (3) –cinc–; Simons (14), Obst (5), De Zeeuw (8), Hlinason (2) i Pozas. 15/30 de 2, 9/24 triples (4 Simons, 2 Sàbat i Singler i 1 Obst), 12/15 tirs lliures, 35 rebots (8 Brodziansky), 17 assistències (5 Llovet i Pozas) i 81 de valoració (19 Singler).MORABANC:Albicy (4), Vitali (2), Walker (14), Shurna (11), Diagne –cinc–; Luz (7), Stevic (4), Colom (3), Upshaw (6), Ennis (5) i Jordan (12). 16/38 de 2, 8/29 triples (3 Shurna, 2 Walker i 1 Rafa Luz, Colom i Ennis), 12/18 tirs lliures, 39 rebots (7 Diagne), 11 assistències (4 Albicy) i 65 de valoració (14 Walker).PARCIALS:17-16, 21-11 (38-27); 20-24 (58-51) i 11-17 (69-68).

El MoraBanc és incapaç de trobar la regularitat. Ahir, una altra patinada a territori gallec –el balanç és 1-4 en els últims cinc partits a l’ACB–, especialment dura per la forma en què es va produir. Després de tirar a la brossa més de mig partit, i tenir el triomf gairebé impossible a Fontes do Sar (55-38, 25’), els tricolor es van aixecar de la lona i recuperant la millor versió a darrere, van anar entrant en partit fins a fer entrar la suor freda a l’Obradoiro i a tota l’afició local. Tant és així que s’arribaria a posar per davant a mitjans d’últim quart, amb una cistella d’Upshaw (58-59, 33’). D’aquí fins el final, igualtat màxima i resolució fatídica per als visitants. Stevic hauria pogut fer l’empat a tres segons del final, però va errar l’addicional. La pilota va sortir rebotada a línia de fons i, en l’acció decisiva, Jerome Jordan va tenir un tir per guanyar, si bé va llençar en una situació forçada, a la desesperada, i va errar. El pivot, en la seva estrena en la Lliga Endesa, va ser dels destacats dels d’Ibon Navarro.

Dèficits

La cremor d’estómac per no haver pogut rubricar la remuntada no ha de tapar el que havia estat la primera fase del partit. Els locals sabien de la perillositat del MoraBanc a camp obert i, des del principi, li van tallar el camí a la transició. Sense possibilitat de córrer, l’equip patia molt i l’Obradoiro el castigava de l’exterior, amb molt d’encert des del triple. A la mitja part, 38-27 i únicament onze punts anotats en el segon parcial. L’equip despertaria en el tercer quart a còpia d’orgull, però no li serviria per embutxacar-se el triomf. La derrota el deixa ja sense opcions matemàtiques de copa.

LA DADA

9
punts
entre Albicy i Ennis, els dos pals de paller en atac des del perímetre dels tricolor. Entre els dos, 3/15 tirs de camp.