FEB

L’Spar Citylift, en hibernació

Bàsquet. Lliga femenina. Segona de les tres setmanes de l’Uni sense partit entre setmana i sense sortir del país, amb Leia Dongue adaptant-se i les jugadores clau sense desgast

“Es trobava molt a faltar treballar a casa, descansar i recuperar-se, que són dos factors molt importants”, assenyalava Èric Surís abans de jugar contra el Mann-Filter. Acabat el 84-34, hi insistia, tancada la primera de les tres setmanes de l’Spar Citylift amb un sol partit. Dos són a Fontajau –València, el dia 20, el proper– i l’altre, diumenge que ve a Sant Adrià. “Volem aprofitar aquestes setmanes llargues per continuar treballant, que per a nosaltres és or. Ens anirà molt bé per seguir creixent i seguir gaudint”, és l’alegria que manifestava el tècnic després d’una setmana neta. Demà passat al vespre, l’Uni ja sabrà si abans de jugar a Càceres (jornada 17) l’eliminatòria de l’Eurocopa el durà a Rússia o a Turquia –el Moscou va guanyar 77-76 el Botas– abans que acabi el gener.

Qüestionat sobre els rècords que està fent aquest darrer mes l’Spar Citylift, i com de prop va estar diumenge de millorar el de punts encaixats, Surís recordava una de les obsessions del cos tècnic que lidera: les càrregues. A Ferrol, en el rècord de punts anotats i màxima diferència (42-96), Rosó va ser la jugadora amb més minuts, 29:53. A Bembibre (41-89), Murphy, amb 26:32, i abans-d’ahir, Núria Martínez, 26:26. “Et pots permetre, més que rècords, veure qui ha de dosificar més o menys i premiar les joves que es mereixen els minuts per la seva tasca en el dia a dia”, argumentava el gironí, que amb el debut de Leia Dongue i el 82-32 de Laia Moya a 1:20 per acabar, ja ha disposat 15 jugadores en la lliga –Bea Sánchez, lesionada en la supercopa, encara no–, 11 de les quals han anotat.

“Acumulem quatre mesos de molt contingut tàctic, amb molta feina i ella està fent l’esforç d’absorbir coses com una esponja. Hem de tenir paciència, però ha encaixat molt bé”, és la valoració que feia Surís de Dongue, arribada aquesta setmana per jugar només les competicions FEB –a Europa és extracomunitària– per completar la rotació interior. Oma, relleu de Hampton fins ara, va acreditar 7 punts i 9 rebots (14 valoració) en 21:07. La nord-americana va mantenir el to amb 18 i 5 (20) en 23:57. Pel que fa a la moçambiquesa, va entrar a 48 segons per tancar el primer quart. A 25 va forçar la pèrdua visitant llançant-se a terra a buscar una pilota mal controlada. Dongue va recuperar la possessió inicial de Stadium en el segon quart i, a 9:42 del descans, li assenyalaven la primera falta, en atac. En 14:20, 4 punts (2/2 de dos), 2 rebots i 5 faltes. Amb la cinquena, Moya va entrar per ella, a 1:43. Una peça més, com ja està fent amb Reisingerova, a qui l’arbitratge vigilarà amb lupa. La txeca era fins ara l’única que havia fet 5 faltes abans, la jornada 3 a València. “Ens hi hem d’adaptar. A la lliga i a FIBA, que canvia molt”, reflexionava Èric Surís.

LES DADES

15
jugadores
ha fet jugar Èric Surís en la lliga –encara queda Bea Sánchez–, 11 de les quals han anotat.
29:53
de Rosó
és el màxim en pista d’una jugadora en el 42-96 a Ferrol, el 41-89 a Bembibre i l’últim 84-34.
5
faltes
de Dongue en 14:20. Sols Reisingerova hi havia arribat, la jornada 3 a València, en 14:49 (61-82).

310 euros, la quantitat recaptada

L’Uni va fer oficial ahir a primera hora que amb els donatius dels assistents ahir al partit contra el Mann-Filter s’havien recaptat 310 euros, que permetrien cobrir la multa (300) del comitè de competició de la FEB per la presència de les antigues línies de triple al parquet en el partit contra l’Avenida el 16 de desembre. Amb la pista igual, el club tenia previst destinar la quantitat que sobrepassés l’import necessari a la caixa de solidaritat amb els represaliats polítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)